ТУ-София с трети онлайн кандидатстудентски изпит по математика

ТУ-София с трети онлайн кандидатстудентски изпит по математика

Третият отдалечен предварителен кандидатстудентски изпит по математика за прием в Техническия университет – София  за учебната 2021/2022 година ще се състои днес от 9 часа. Той ще се проведе чрез използване на специализирана университетска платформа и приложението Google Meet.

За целта допуснатите до изпита трябва да имат отдалечен достъп чрез непрекъсната интернет връзка до компютърна конфигурация с налични и работещи видеокамера и микрофон. Продължителността на изпита е 4 астрономически часа, разделени на два модула по 120 минути, като между тях има 15 минути задължителна почивка. Първият модул се състои от 20 задачи с по-малка трудност, като всяка вярно решена задача носи 1 точка. Вторият модул се състои от 10 задачи с по-голяма трудност, като всяка вярно решена задача носи 2 точки. Максималният брой точки от теста е 40. 

На предходните два изпита по математика се явиха 1437 кандидат-студенти. Проведоха се и предварителните изпити по рисуване, композиция и английски език. Миналата година ТУ – София беше първото висше училище в България, което организира кандидатстудентски изпити по този модерен начин.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.