ТУ-София с отдалечен кандидатстудентски изпит

ТУ-София с отдалечен кандидатстудентски изпит

За първи път в Техническият университет - София ще бъде организиран отдалечен кандидатстудентски изпит по математика, съобщават от учебното заведение. Причината е въведеното дистанционно обучение във вузовете. Тестът ще се проведе тази събота – 28-ми март.

Изпит е изцяло онлайн и условията за провеждането му могат да се видят на интернет страницата на университета – www.tu-sofia.bg.  Важно е да се знае, че допуснатите до изпита трябва да имат отдалечен достъп чрез непрекъсната интернет връзка до компютърна конфигурация с налични и работещи, видео-камера и микрофон. Преди това кандидат - студентите трябва  да са дали съгласие за приемане на условията за провеждане на изпита. Обявяването на резултатите с точките ще се извърши автоматично след приключване на изпитния процес.

„Благодаря Ви за решението да кандидатствате в ТУ - София – най-голямото висше техническо училище в страната. Знаете че „инженер“ е френска дума, която означава „човек, който твори“. Наистина инженерите са хора, които творят, създават нови неща и претворяват мечтите ни в реалност. От сърце Ви желая да се присъедините към техническия елит на обществото, притежаващ това звание. В сегашната епидемична ситуация отдалеченият конкурсен изпит е най-добрият вариант за всички. Опирайки се на традициите и световния опит, нашият университет Ви предлага този съвременен начин за реализация на Вашите мечти. Пожелавам  Ви здраве, дръзновение и успех!“, обърна се към кандидат- студентите ректорът на ТУ проф. дн инж. Иван Кралов.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.