Техническият с още три отдалечени кандидатстудентски изпита

Техническият с още три отдалечени кандидатстудентски изпита

След първия отдалечен изпит по математика, на който се явиха над 500 кандидат-студенти, този уикенд в Техническия университет в София ще се проведат още три предварителни теста, с които може да се кандидатства във вуза. Друг от плануваните изпити обаче се отменя, съобщават от учебното заведение.

Студените, които ще се явяват трябва да имат достъп чрез непрекъсната интернет връзка до компютърна конфигурация с налични и работещи видеокамера и микрофон.

На 04-ти април ще се проведе изпита по рисуване, а на 5-ти по композиция на С оценките от двата изпита се кандидатства за специалността „Инженерен дизайн”. Продължителността на самите изпити е 5 астрономически часа, разделени на три модула по 100 минути, като между тях има две задължителни почивки по 15 минути, обясняват от вуза.

Изпитът по рисуване се състои в изобразяване с молив във формат 50х35 см на зададените обекти, които трябва да се поставят перспективно върху една обща равнина. Изпитът по Композиция се състои в изобразяване на цветна композиция с темперни бои във формат 25х35 см. Всеки един кандидат-студент трябва сам да изгради художествено-цветова концепция. Задължително е да се спазват условието на задачата и указанията към нея.

След завършване на изпита всеки кандидат-студент показва рисунката, която е нарисувал на своя видео-квестор за заснемане, след което сам заснема, с фотоапарат или мобилен телефон готовата рисунка, не по-късно от 15 минути след края на изпита и я изпраща на посочения имейл-адрес. Обявяването на резултатите ще стане до три дни след изпита, като всеки кандидат-студент може да ги види в профила си в системата. 

На 4-ти април ще се проведе и отдалечен изпит по английски език.  Продължителността на изпита е 1 час и 20 минути под формата на тест, който се състои от 3 модула - "слушане с разбиране" (15 минути),  "четене с разбиране"  (25 минути) и „проверка на граматическите и лексикални знания“ (40 минути).  Резултатът от теста е издържал (да) или неиздържал (не). Обявяването на резултатите с точките ще се извърши автоматично след приключване на изпита.

Допълнителна информация за тези изпити може да се намери на страницата на ТУ-София –  www.tu-sofia.bg . 

Предвиденият за 04 –ти предварителен изпит по немски език няма да се проведе. Това се налага от особените изисквания към езиковото ниво за прием във Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт (ФаГИОПМ) и свързания с тях специфичен формат на изпита по немски език, които не позволяват същият да бъде проведен неприсъствено (дистанционно). Редовният изпит по немски език ще се проведе на предварително обявената дата, 30.06.2020 г., а при невъзможност на по-късна дата, която ще бъде обявена своевременно, допълват от ТУ- София.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.