ТУ – София приключва годината дистанционно, практики и лабораторни – присъствено

ТУ – София приключва годината дистанционно, практики и лабораторни – присъствено

Отдалечената форма на обучение на студентите в Технически университет – София продължава до завършване на летния семестър. Това не важи за занятията, които не могат да се проведат неприсъствено (лабораторни, практики, стажове), както и на държавните изпити и защитите на дипломни работи. Това включват новите мерки, въведени със заповед на ректора проф. дн инж. Иван Кралов от 14-ти май.

В периода 14-16.05 ще се провеждат лабораторни, практически и други занятия за  абсолвентите (8-ми семестър бакалаври и 2-ри семестър магистри), които не са били проведени в отдалечена форма. От 14-ти до -30-ти май пък ще е изпитната сесия за абсолвентите (8-ми семестър бакалаври и 2-ри семестър магистри), като това може да е в отдалечена форма или присъствено, при пълно спазване на национално обявените правила за хигиена и дистанцираност.

До 5-ти юни пък продължава отдалеченото обучение на останалите студенти, с изключение на занятията, които не могат да се проведат дистанционно (лабораторни, практики, стажове). Присъствените  занятия се провеждат от 25-ти май до 6-ти юни. Единствено в Спортния комплекс не се допускат такива, уточняват от вуза.

Лятната изпитна сесия за бакалаврите от 1-ви до 3-ти курс е от 8-ми до 27-ми юни. Форматът на изпитите може да е присъствен или отдалечен. „При обективна невъзможност на студент за явяване на изпит (поради карантина, пребиваване в чужбина, липса на техническа свързаност и др.), ще бъдат осигурени допълнителни дати през следващите сесии.”, допълват от ТУ. Всички присъствени занятия и изпити ще се проведат при пълно спазване на национално обявените противоепидемични изисквания.

Заключителните присъствени заседания на журита, заседания на университетски комисии, както и съвети и събрания на всички звена, могат да се провеждат присъствено след 25-ти май само при възможност за изпълнение на националните противоепидемични изисквания. Препоръчва се отлагането на планираните масови мероприятия за срок, не по-рано от края на месец юни.

Кандидатстудентската кампания продължава по обявения график, освен ако епидемичната ситуация и препоръките на Националния оперативен щаб не наложат друго.

Дейността на студентските столове на ТУ-София продължава да е преустановена. В студентските общежития на ТУ-София се предприемат необходимите мерки за дезинфекция и изпълнение на препоръките на Националния оперативен щаб.

Максимално се ограничават всички командировки и пътувания на академичния състав, служителите, докторантите и студентите в чужбина, освен по изключение в случаите, в които не могат да бъдат отложени или отменени. При завръщането от чужбина се препоръчва 14-дневен карантинен период, това важи и за    пристигащите    от    чужбина    чуждестранни    преподаватели, изследователи и студенти.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.