ТУ-София показва лабораториите си пред кандидат-студенти

ТУ-София показва лабораториите си пред кандидат-студенти

Технически университет - София ще представи своите научни и учебни лаборатории на ученици и кандидат-студенти. Това ще се случи по време на „Дни на отворените врати“, които ще се проведат на 14-и и 15-и март.

За учениците с интерес към инженерните науки и всички желаещи да посетят университета ще бъдат отворени лаборатории по оптоелектроника и оптични комуникации, видеокомуникации и технологии, електрически апарати и релейна защита, виртуална реалност, мехатроника и информационна техника, технология на машиностроенето, металорежещи машини, електронна микроскопия, химия, автоматизирано проектиране в електрониката и микроелектрониката, импулсна, цифрова и микропроцесорна схемотехника и много други. Преподаватели ще демонстрират съвременни системи и технологии в областта на компютърните науки, електрониката, телекомуникациите, машиностроенето, транспорта и други научни направления. Бъдещите кандидат-възпитаници на ВУЗ-а ще имат възможността да се запознаят с условията за обучение и кандидатстване, както и с добрите перспективи за професионално развитие.

Специално за посетителите в двата дни на инициативата във фоайето на Ректората ще бъде изложен състезателният болид на Formula Student, който е един от успешните студентски проекти на Технически университет-София. „Дни на отворените врати“ е събитие, което цели да повиши интереса на младите хора към инженерното образование.

Според Рейтинговата система на висшите училища в България за 2018 година, Технически университет-София е първенец в шест най-престижни направления: „Електротехника, електроника и автоматика“, „Енергетика“, „Комуникационна и компютърна техника“, „Машинно инженерство“, „Общо инженерство“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“. Тази година му бе присъдената оценка от 9,56 по институционалната акредитация - -най-високата оценка, получавана досега от висше училище в България.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.