ТУ-София открива учебна година по факултети

ТУ-София открива учебна година по факултети

Техническия университет – София ще открие новата академична 2021/2022 година на 27-и септември (понеделник), съобщиха от вуза. С цел ограничаване на разпространението на COVID-19 откриването ще се проведе с отделни церемонии по факултети, при спазване на противоепидемичните мерки, предписани от здравно министерство.

Учебните занятия ще започнат в хибридна форма, реши още академичното ръководство на ТУ. Като правило лекциите ще се провеждат в електронна среда, но се допуска и присъствено провеждане на място в учебните помещения, по преценка на ръководителя на основното звено и при условие, че броят на присъстващите и капацитетът на помещението са съобразени с наложените от здравните органи ограничения. Лабораторни, семинарни упражнения и други практически занятия ще се провеждат присъствено, в учебните помещения, при спазване на действащите противоепидемични мерки, a при същите условия присъствено ще се провеждат изпити и дипломни защити.

През тази година технологичния университет отчита успешна кандидатстудентска кампания, в резултат на което броят на приетите студенти е значително увеличен. Повишеният интерес на кандидат-студентите към предлаганите 32 бакалавърски програми и над 65 магистърски програми е поради високото качество на образование, възможността да получат съвременни знания и умения и отличните перспективи за професионална реализация. ТУ – София е още по-привлекателен за младите хора, защото е един от създателите на Европейския технологичен университет EUt+, съюз на осем водещи европейски партньори, така че студентите в бъдеще ще получават европейско висше образование и европейска диплома.

Техническият университет – София със своята модерна материално-техническа база предлага на своите студенти много добри условия за обучение и по-големи възможности за включване в научноизследователската дейност. Като признание за развитието на академичния състав и за високите научноизследователски резултати, ТУ – София получи от Министерството на образованието и науката статут на изследователски университет и като такъв ще получава допълнително целево финансиране за развитие на научната дейност.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.