ТУ-София обяви първо класиране, записват приетите до 10-и

ТУ-София обяви първо класиране, записват приетите до 10-и

Техническия университет – София обяви първото класиране от кандидатстудентска кампания за учебната 2020/2021 г. Новоприетите бакалаври се записват от 07 до 10 юли (петък) по специалности в съответния факултет всеки ден от 8.30 до 16.30 часа.

Записването е окончателно с диплома-оригинал и ксероксно копие, 4 снимки и лична карта, след внесена държавна такса за обучение за зимния семестър на учебната 2020/2021 г., посочват от вуза. Таксата се заплаща на постерминал в учебен блок 1 (Ректорат), ет. 3, ст. 1337. Личните картони за записване и студентските уверения се получават безплатно от съответната факултетна канцелария. Студентските книжки се закупуват от книжарниците в района на ТУ – София. 

Класираните не по първо желание могат да се запишат като подадат декларация, че желаят да останат в специалността, за която са приети и няма да участват във второ класиране. Желаещите да участват във второто класиране оставят в съответния факултет диплома-оригинал и изчакват да бъдат прекласирани. При него те запазват класирането си или се прекласират напред към по-желаните специалности. 

Некласираните на първо класиране кандидат-студенти чакат второ класиране, без да подават никакви документи. То ще бъде обявено на 13 юли. Записването на приетите на второ класиране студенти ще бъде от 14 до 17 юли.

Межувременно Националното представителство на студентските съвети  (НПСС) и Студентският съвет при Техническия университет – София се срещнаха с ректора на университета проф. дн инж. Иван Кралов. На работната среща бяха обсъденипровеждането на кандидатстудентската кампания и бъдещето й развитие, дистанционното обучение и трудностите на практически ориентираните висши училища, социално-битовите условия в студентските общежития, предстоящите промени в изискванията за придобиване на висше образование, проектно ориентираното обучение, партньорството между висшето образование и бизнеса. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.