Тръгват проверки в складовете за дърва и въглища

Тръгват проверки в складовете за дърва и въглища

Инспектори от Главна дирекция „Контрол на качеството на горивата битово отопление“ (ГД ККГБО) на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) започнаха проверки в цялата страна на търговски обекти и складове, които се използват за разпространяване на твърди горива за битово отопление, съобщиха от контролното ведомство.

Проверките са във връзка с получена информация, че лица, които разпространяват въглища и брикети от въглища за битово отопление, не изпълняват изискванията на чл. 8б. от Закона за чистотата на атмосферния въздух (ЗЧАВ) и извършват дейност без да са се вписали в публичния регистър, който се поддържа в ДАМТН.

Съгласно внесените през 2019г. промени в ЗЧАВ, се забранява разпространението на твърди горива от лица и/или в обекти, които не са вписани в регистъра. В чл. 34, ал. 3 от ЗЧАВ е посочено, че лице, което разпространява твърди горива за битово отопление без регистрация, се наказва с глоба от 1000 до 10 000 лв., съответно с имуществена санкция от 10 000 до 50 000 лв.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.