0

Р ъчно преброяване на всички бюлетини за общински съветници ще стартира на 21 ноември в Административен съд - Сливен, който даде ход на дело по жалба за резултатите от първия тур във всички секционни комисии.

Ръчно преброяване на всички бюлетини за общински съветници ще стартира на 21 ноември в Административен съд - Сливен, който даде ход на дело по жалба за резултатите от първия тур във всички секционни комисии.

Делото е в резултат на жалби от местните коалиции НФСБ (НФСБ, БЗНС) и „БАСТА“ (БАСТА, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“), както и от ПП „Българско национално обединение“.

До понеделник жалбоподателите трябва да посочат вещи лица за прeброяването, предложените не трябва да са били членове на общо 187-те  секционни комисии.

10 формации от общо 23-те регистрирани формации имат представители в избрания на 27 октомври 41-членен местен парламент. С най-много съветници са ГЕРБ /17/ и БСП /10/. Шест партии са вкарали по двама души, а две по 1.  44 202 са намерените в урните бюлетини, 7764 са били обявени за невалидни, от тях 6 693 са били или празни или не е могло да се установи в чия полза са пуснати.