„Булгартрансгаз“ ЕАД обяви открита процедура за възлагане на обществена поръчка за модернизация на Северния полупръстен на газопреносната мрежа, съобщиха от държавната фирма.

Тя включва доставки, изграждане и въвеждане в експлоатация на обект „Подмяна на преносен (магистрален) газопровод в участъка ОС „Беглеж” - КВ „Дерманци” - КВ „Батулци” - КВ „Калугерово””, Строежи: Етап 1 - „Преносен газопровод от ОС „Беглеж“ до КВ „Дерманци“; Етап 2 - „Преносен газопровод от КВ „Дерманци“ до КВ „Батулци““ и Етап 4 - „ОС „Беглеж““

Основните видове работи в предмета на поръчката, са:

Доставка на материали и оборудване;

Строително-монтажни работи;

Дейности по приемане и въвеждане на строежите в експлоатация.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 67 480 000 лева без ДДС.

Икономически най-изгодна оферта ще се определя въз основа на избрания критерий за възлагане „оптимално съотношение качество/цена“, съгласно показатели, включващи срок за изпълнение, качествени показатели, свързани с организацията на изпълнението и предлагана цена.

Дейностите по проекта се финансират по линия на Механизма за свързване на Европа (CEF).

На 23 януари 2019 г. Координационният комитет към Механизъм за свързване на Европа взе решение да отпусне за тази цел над 27 млн. евро безвъзмездна помощ. След решение на Европейската комисия предстои сключването на Споразумение за безвъзмездно финансиране между „Булгартрансгаз“ ЕАД, в качеството му на бенефициент, и Изпълнителна агенция „Иновации и мрежи“ (INEA).

Проектът за рехабилитация, модернизация и разширение на българската газопреносна мрежа предвижда изпълнението на строителство и доставки на материали и оборудване за подмяна (рехабилитация) на два участъка от Северния полупръстен с обща дължина от около 81 км. Тези дейности са част от втората фаза на проект „Рехабилитация, модернизация и разширение на българската газопреносна система“, включен в списъка с проекти от общ интерес на Европейската комисия (PCI). Поради стратегическото му значение, той е определен през 2015 г. и за един от 7-те приоритетни проекти на инициативата за газова свързаност в региона на Централна и Югоизточна Европа (Central and South Eastern Europe Gas Connectivity - CESEC). Повече информация за него можете да намерите ТУК

Част от дейностите по проекта, включени в обхвата на обявената поръчка, включват подмяна на участък от магистралния газопровод DN 700 от ОС „Беглеж“ до КВ „Батулци“ с дължина 45 км.

Проектът „Рехабилитация, модернизация и разширение на българската газопреносна система“ е част от концепцията за изграждане на газоразпределителен център „Балкан”. Подобряването на техническите параметри на мрежата у нас ще допринесе за развитието на газовата инфраструктура в региона.

Срокът за подаване на оферти за участие в откритата процедура е до 11 март 2019 г.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Всички губят от COVID-19 с изключение на най-богатия човек в света

Богаташи от цял свят са загубили милиарди долари заради пандемията от коронавирус, но банковата сметка на Джеф Безос е все по-пълна, показва индексът на Bloomberg’s Bilionaires. Неговото състояние се увеличава с 5,9 милиарда долара през 2020 г, което го прави единственият човек в челната петица на Bloomberg's Billionaires Index, който не е загубил пари, вследствие на коронавируса, през тази година.

175 фирми кандидатстваха за схемата „60 на 40”

За по-малко от 48 часа, 175 фирми кандидатстваха по схемата "60 на 40". Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на bTV. „Това са десетки хиляди предприятия”, коментира Дончев.

ЕК отпуска €100 млрд. заеми на страните-членки за борба с безработицата

България ще може да използва допълнително финансиране, за да намали безработицата, причинена от коронавирус под формата на заем. Средствата ще дойдат по нова временна програма на Европейската комисия (ЕК), носеща името Подкрепа за намаляване на рисковете от безработица при извънредни ситуации (SURE).