Тръгна делото срещу Бенчо Бенчев, обвинен че е укривал Очите

Тръгна делото срещу Бенчо Бенчев, обвинен че е укривал Очите

Той: Невинен съм!

Бургаският районен съд даде ход на процеса срещу общинският съветник Бенчо Бенчев, който е обвинен, че е укривал Митьо Очите.

Първото разпоредително заседание премина в опити на защитата да върне обратно делото в прокуратурата. Адвокатите твърдяха, че в хода на производството са допуснати процесуални нарушения и груби пропуски в обвинителния акт. Съдът обаче не намери исканията им за основателни и ги отхвърли. Въпреки това разпитите на свидетели бяха отложени за 9-ти декември, тъй като подсъдимият има право да обжалва определението на съда пред второинстанционния съд. 

"Не може цял живот да живееш почтено и накрая да те обвинят. Невинен съм", заяви пред журналисти Бенчо Бенчев, преди да застане на подсъдимата скамейка.

Бенчев е обвинен за това, че в периода от 02.08.2018 г. до 04.08.2018 г., в Република Гърция и Република Турция, той е спомогнал на Митьо Очите да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване. Бенчев го е транспортирал с лек автомобил от Солун до Истанбул. За периода от 02.08.2018 г. до 04.08.2018 г. му предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчев, но без да е имал предварителен сговор с Очите.

Второто обвинение е за притежание на 57  фабрични патрони, без надлежно разрешително и за това, както и други законно притежавани оръжия, които обаче не са били съхранявани в съответствие с изискванията за безопасност. Става въпрос за ловна карабина, 100 бр. боеприпаси за нея, 3  пистолета  и 90 броя боеприпаси за тях, които униформените са открили в зома му през август 2018 година. 

Ако окръжният съд потвърди определението на първата инстанция с което бе отказано връщане на обвинителния акт обратно в прокуратурата за прецизиране, процесът ще  продължи на 9-ти декември по общия ред, с изслушване на свидетели.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.