Трус и в структурата на ГЕРБ в Плевен

Трус и в структурата на ГЕРБ в Плевен

Трус в структурата на ГЕРБ в Плевен. Изпълнителната комисия на партията отстрани общинското ръководство на ГЕРБ в града, съобщиха от формацията.

Настоящите членове на ръководство на ГЕРБ-Плевен и общински съветници Петя Василева, Христослав Михайлов и Йордан Грижов също така са и изключени от партия ГЕРБ.  Василева досега бе лидер на структурата на ГЕРБ в града.

"Тъй като тези хора са избрани за общински съветници именно от листата на ГЕРБ, сега ние ги призоваваме да подадат оставки като членове на местния парламент с оглед на снетото доверие от тях", посочил депутатът и член на ИК на ГЕРБ Пламен Нунев. Той съобщил решението на ръководство на ГЕРБ по време на партийно събрание в Плевен.

Така се назначава временно общинско ръководство в състав: Генади Динков - председател, Валентина Вълчанова - секретар, Румен Мотовски, Георги Данов, Мариана Бонджева и Христо Кочев. Сменен бил и областният административен секретар Ралица Добрева. На нейно място е утвърден Цветомир Генчев.

"Досегашното общинско ръководство е сменено заради незадоволителното представяне на местните избори. Изпълнителната комисия на ГЕРБ има пълно доверие на областния координатор в Плевен Мирослав Петров, разчита на неговата компетентност, способност и комуникативност и сме убедени, че той ще съумее да стабилизира структурата на партията в областта“, категоричен бил Пламен Нунев. Той съобщил, че Изпълнителната комисия е стигнала до взетите решения след подробен анализ на ситуацията в Плевен и областта, като са взети под внимание позициите на всички страни.

На заседанието, на което присъствали  областният координатор на ГЕРБ Мирослав Петров, общински съветници и кметове на населени места – била обсъдена работата на всички структури в областта, като били определени и целите пред новото общинско ръководство.

Всъщност до тук се стигна след като преди ден 9 съветници от партията в града изпратиха отворено писмо до премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заради несъгласието си именно с политиката водена от Мирислав Петров. В това писмо те настояха за смяна на областния координатор и се разграничават от политиката, която той провежда. В писмото те отправят различни обвинения срещу областния лидер Мирослав Петров, който е и областен управител - от натиск в работата до съглашателство с БСП и ВМРО на местно ниво. С този си акт местнот ръководство сне доверието си от Петров, а днес дори е приело деклраарция.

В отговор обаче от Изпълнителната комисия изключиха трима от разбунтувалите се общинари. Само преди няколко дни пък от струкурата на ГЕРБ във Видин също напуснаха няколко човека.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.