Тристранният съвет обсъди антикризисни мерки на онлайн заседание

Тристранният съвет обсъди антикризисни мерки на онлайн заседание

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе извънредно онлайн заседание, свикано от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова. На него са обсъдени предложения за антикризисни мерки на социалните партньори и становищата на ресорните министерства по тях, става ясно от съобщение до медиите.

Акцент в дебата е била мярката 60/40.

"Бяха застъпени позиции, че нейният обхват трябва да се разшири. Беше постигнато разбирателство сред членовете на Съвета по предложенията за подпомагане на предприятията на хората с увреждания.
Заседанието завърши с решение обобщените предложения, направени от социалните партньори заедно със стенографския протокол, да бъдат изпратени на компетентните министерства за изразяване на позиция", се казва в съобщението.
Съветът е взел решение останалите две точки от дневния ред да бъдат разгледани на следващо заседание. Постъпилите писмени предложения за антикризисни мерки на социалните партньори и становищата на ресорните министерства по тях по т. 1 от дневния ред на заседанието са публикувани на електронната страница на НСТС в Портала за консултативни съвети на Министерския съвет: https://saveti.government.bg/web/cc_13/1

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.