Трисменно обучение за ученици от Добрич

Трисменно обучение за ученици от Добрич

Учениците от ОУ „Христо Ботев“ в Добрич ще започнат новата учебна година с обучение на 3 смени. Това се налага заради продължаващ ремонт в учебното заведение, обясни зам.-кметът д-р Емилия Баева. Учебните часове ще са около 30-35 минути.

Само за първокласниците на ОУ “Христо Ботев” няма да има промяна в организацията на образователния процес. Те ще бъдат на целодневно обучение, а подготвителните групи ще се помещават в детската градина, която се намира в двора на учебното заведение. Ремонтът в ОУ „Хр. Ботев“ трябва да приключи до края на февруари 2020 г.

“Организацията на учебния процес така ще бъде направена, че наистина да се осигурят безопасни условия  на децата и да провеждат учебните занятия, както трябва”, отбеляза зам.-кметът.

Ремонтни дейности продължават да се извършват в Езиковата гимназия “Гео Милев” и ПМГ “Иван Вазов”.

Учениците от Езикова гимназия ще започнат първия учебен ден на 16 септември в собствената си сграда, тъй като ремонтът приключва. Остават само довършителни дейности в дворното пространство.

За сметка на това, учениците от Математическата гимназия ще бъдат разделени в други две училища. Ремонтът там няма да приключи и затова учениците от 5, 6 и 7 класове ще се обучават в ОУ „Никола Йонков Вапцаров“  - втора смяна, а по-горните класове в  ОУ “Стефан Караджа”, също втора смяна. Ремонтните дейности в ПМГ трябва да приключат до 30 декември, уточни д-р Баева.

Ремонтът на двете гимназии, основното училище и на ДГ №32 „Зорница“ се осъществява по проект на Община Добрич „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич I“. Той се финансира по оперативна програма „Региони в растеж“ и е част от инвестиционната програма на Общината. Проектът е на обща стойност 6 193 021,62 лева с ДДС, от които 5 264 068,38 лева от Европейски фонд за регионално развитие и 928 953,24 лева съфинансиране от националния бюджет.

650 първокласници за пръв път ще прекрачат училищния праг в училищата в град Добрич, съобщи зам.-кметът д-р Емилия Баева. Те са с 35 повече от миналата учебна година. Общо учениците от 1 до 12 клас в общинските училища са 7 430, разпределени в 335 паралелки.

 

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

НАЙ-ГЛЕДАНИ