Трима пациенти с COVID-19 се лекуват в Пещера и Пазарджик

Трима пациенти с COVID-19 се лекуват в Пещера и Пазарджик

В инфекциозното отделение на МБАЛ „Д. Ранев“ Пещера в момента  са хоспитализирани  две жени с COVID-19 в добро общо състояние. В Реанимацията на Инфекциозното отделение към МБАЛ-Пазарджик има един пациент с COVID-19,  мъжът е интубиран.

Това стана ясно от неприсъственото заседание на Областния кризисен щаб, проведено от областния управител Стефан Мирев. В осъществените конферентни разговори участваха ръководители на държавни институции и лечебни заведения, членове на щаба и кметът на община Пещера Йордан Младенов. Днес изтича 24-часовота карантина на Вътрешното отделение в пещерската болница, където имаше 1 случай на положителна проба от 06.04.2020 г. Днес са изпратени 25 проби за изследване за COVID-19 от област Пазарджик. Всички са от МБАЛ Пазарджик. Специализирани кабинети за преглед на пациенти с остри респираторни заболявания са разкрити в следните лечебни заведения – МБАЛ Пазарджик, МБАЛ „Хигия“, МБАЛ „Д. Ранев“ Пещера, МБАЛ „Здраве“ Пазарджик, МБАЛ „Уни Хоспитал“ Панагюрище и МБАЛ Велинград. Кабинетите са оборудвани с апаратура и ограничени от достъп на другите пациенти в болниците.

 Броят на лицата под карантина в област Пазарджик към днешна дата е 1443, карантинираните за деня са 131. Разпределението им по общини е както следва: Батак –26 бр., Белово – 69 бр., Брацигово – 23 бр., Велинград – 239 бр., Лесичово – 42 бр., Пазарджик – 545 бр., Панагюрище – 82 бр. , Пещера – 108 бр., а Ракитово – 52 бр., Септември – 231 бр., Стрелча – 10 бр., община Сърница –16 бр.

За изминалата седмица от РЗИ Пазарджик съвместно с други контролни органи са извършени проверки по сигнали и в изпълнение на заповедите на министъра на здравеопазването. Проверени са: фризьорски и козметични салони, транспортни средства за превоз на болни и превоз на тленни останки. Проверена е дейността на три ж. п. гари и две автогари. Контролните органи са връчили на работодатели в областта общо 103 бр. предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки.

След издадената заповед от министъра на здравеопазването за работата на кооперативните и фермерски пазари, се връчват задължителни предписания от ОДБХ Пазарджик на управителите или собствениците на пазари на територията на областта.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.