Трима нови застрахователи от ЕС искат да работят в България

Трима нови застрахователи от ЕС искат да работят в България

Комисията за финансов надзор е получила уведомления за 3 нови застрахователни дружества от Европейски съюз (ЕС), които искат да работят на територията на страната, стана ясно от публикация в сайта на регулатора. За периода 01.07.2019 г. – 31.07.2019 г. е постъпило и уведомление, че един застраховател ще преустанови извършването на дейност.

В края на юли получените нови уведомления от надзорни институции на европейски страни за извършване на застрахователна дейност у нас са 3, а заявилите намерение да правят същото са общо 645. През същото време получените уведомления за застрахователно посредничество са 7, а 3-ма застрахователен посредници ще преустановят извършването на дейност. Общо посредниците със сходни намерения в края на предишния месец са 2559.

От друга страна, родните застрахователи нямат интерес да заработят в държави-членки на ЕС. Броят им от 15 организации се запазва и до този момент. Положението при застрахователните посредници е същото като към края на периода броят на действащите посредници, които имат желание да извършват дейност на територията на държави-членки на ЕС, се запазва на 43.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.