Трифонов ще е депутат от Стара Загора, Нинова от 25 МИР- София

Трифонов ще е депутат от Стара Загора, Нинова от 25 МИР- София

Председателят на „Има такъв народ“ Слави Трифонов ще бъде депутат от 27 МИР- Старозагорски, а пък лидерката на БСП Корнелия Нинова е изявила желание да бъде избрана от 25 МИР – София. Това стана ясно от решение на ЦИК.

По- рано от комисията представиха и всички те народни представители, като председателят на ЦИК обяви, че 24 кандидати са подали заявления от кой район искат да бъдат депутати. Това означава, че са били в листи в два различни района.

Иначе другите, които са подали подобни искания за запазването на мястото си, са Николай Хаджигенов, който е съпредседател на „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“. Той ще бъде депутат от 25 МИР- София. Колежката му Мая Манолова, която е и съпредседателка на ИМВ, ще бъде депутат от 23 МИР- София.

Съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов ще влезе в НС от 23 МИР- София. Другият съпредседател на ДБ и лидер на „Да, България“ Христо Иванов е избрал да бъде народен представител от 25 МИР- София. Колегата им Александър Симидчиев ще бъде депутат от 26 МИР- София – област. Ивайло Мирчев пък е избрал да представлява хората от 24 МИР- София. Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев е избрал да бъде народен председателят от 6 МИР- Врачански. Лидерът на Движението ще бъде депутат от Шумен. Съпартиецът му Халил Летифов ще влезе от Благоевград.

Георги Георгиев от ИТН е избрал да бъде народен представител от 26 МИР- София. Колегата му Станислав Балабанов, който е и репортер в телевизията на Трифонов, ще е депутат от Ловеч. Съпартиецът им Тошко Йорданов, който се изявява, като дясната ръка на Трифонов, е решил да представлява Пловдив, а другия от сценаристите му- Ивайло Вълчев от Бургас. Водачът на листата в 23 МИР Андрей Чорбанов е избрал да бъде депутат от нея. Виктория Василева от ИТН ще представлява в парламента избраниците си от Кюстендил. Финансовият експерт в екипа на Слави Трифонов Любомир Каримански ще бъде депутат от Варна.

Сегашният образователен министър Красимир Вълчев от ГЕРБ е избрал да представлява шуменци. Спортният министър Красен Кралев пък ще бъде депутат от Русе, колегата му Росен Желязков- от 24 МИР- София, а Костадин Ангелов от Велико Търново.

На мястото на Нинова в Пловдив ще влезе третият в листата Иван Петков. В Благоевград от ГЕРБ-СДС ще влезе Стоян Стоев, от ДПС- Елхан Кълков, а от ДБ Иван Димитров. Съпартиецът му Димитър Найденов пък ще влезе в народното събрание от листата в Бургас.

Във Варна от ГЕРБ-СДС ще влязат в парламента Павел Христов и Павел Христов, а от ИТН ще влезе Кирил Симеонов. От старата столица- Велико търново от „Има такъв народ“ депутат ще бъде Христо Дочев. Депутат от Враца ще бъде съпартиецът му Иван Хиновски, който е специалист по атомна енергетика. Деляна Пешева пък е изявила желание да бъде депутат от Габрово.

В Кърджали от ДПС в парламента влиза Адлен Шевкед. Светослав Георгиев от партията на Трифонов е избрал да бъде депутат от Пазарджик.

От Пловдив- град от БСП депутат ще бъде Иван Петков, от ДБ Ивайло Старибратов, а от ИМВ Мария Капон.

От Пловдив- област партията на Трифонов вкарва в НС Лъчезар Бакърджиев, а от Силистра Петър Димитров.

Бонка Василева от „Демократична България“ ще бъде депутат от 25 МИР-София. Никола Кръстев от „Има такъв народ“ ще влезе в НС от 26 МИР-София. От Стара Загора ще бъде депутат и досегашният икономически министър Лъчезар Борисов от ГЕРБ-СДС. От ДПС пък ще бъде Тунджай Йозтюрк, а от „Изправи се!Мутри вън!“ -Светослав Колев. Силви Петров ще бъде депутат от ИМТ от Хасково, а Златомира Димитрова ще бъде от Ямбол. Предстои това решение на ЦИК да бъде обнародвано в „Държавен вестник“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.