0

П редседателят на „Има такъв народ“ Слави Трифонов ще бъде депутат от 27 МИР- Старозагорски, а пък лидерката на БСП Корнелия Нинова е изявила желание да бъде избрана от 25 МИР – София. Това стана ясно от решение на ЦИК.

Председателят на „Има такъв народ“ Слави Трифонов ще бъде депутат от 27 МИР- Старозагорски, а пък лидерката на БСП Корнелия Нинова е изявила желание да бъде избрана от 25 МИР – София. Това стана ясно от решение на ЦИК.

По- рано от комисията представиха и всички те народни представители, като председателят на ЦИК обяви, че 24 кандидати са подали заявления от кой район искат да бъдат депутати. Това означава, че са били в листи в два различни района.

Иначе другите, които са подали подобни искания за запазването на мястото си, са Николай Хаджигенов, който е съпредседател на „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“. Той ще бъде депутат от 25 МИР- София. Колежката му Мая Манолова, която е и съпредседателка на ИМВ, ще бъде депутат от 23 МИР- София.

Съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов ще влезе в НС от 23 МИР- София. Другият съпредседател на ДБ и лидер на „Да, България“ Христо Иванов е избрал да бъде народен представител от 25 МИР- София. Колегата им Александър Симидчиев ще бъде депутат от 26 МИР- София – област. Ивайло Мирчев пък е избрал да представлява хората от 24 МИР- София. Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев е избрал да бъде народен председателят от 6 МИР- Врачански. Лидерът на Движението ще бъде депутат от Шумен. Съпартиецът му Халил Летифов ще влезе от Благоевград.

Георги Георгиев от ИТН е избрал да бъде народен представител от 26 МИР- София. Колегата му Станислав Балабанов, който е и репортер в телевизията на Трифонов, ще е депутат от Ловеч. Съпартиецът им Тошко Йорданов, който се изявява, като дясната ръка на Трифонов, е решил да представлява Пловдив, а другия от сценаристите му- Ивайло Вълчев от Бургас. Водачът на листата в 23 МИР Андрей Чорбанов е избрал да бъде депутат от нея. Виктория Василева от ИТН ще представлява в парламента избраниците си от Кюстендил. Финансовият експерт в екипа на Слави Трифонов Любомир Каримански ще бъде депутат от Варна.

Сегашният образователен министър Красимир Вълчев от ГЕРБ е избрал да представлява шуменци. Спортният министър Красен Кралев пък ще бъде депутат от Русе, колегата му Росен Желязков- от 24 МИР- София, а Костадин Ангелов от Велико Търново.

На мястото на Нинова в Пловдив ще влезе третият в листата Иван Петков. В Благоевград от ГЕРБ-СДС ще влезе Стоян Стоев, от ДПС- Елхан Кълков, а от ДБ Иван Димитров. Съпартиецът му Димитър Найденов пък ще влезе в народното събрание от листата в Бургас.

Във Варна от ГЕРБ-СДС ще влязат в парламента Павел Христов и Павел Христов, а от ИТН ще влезе Кирил Симеонов. От старата столица- Велико търново от „Има такъв народ“ депутат ще бъде Христо Дочев. Депутат от Враца ще бъде съпартиецът му Иван Хиновски, който е специалист по атомна енергетика. Деляна Пешева пък е изявила желание да бъде депутат от Габрово.

В Кърджали от ДПС в парламента влиза Адлен Шевкед. Светослав Георгиев от партията на Трифонов е избрал да бъде депутат от Пазарджик.

От Пловдив- град от БСП депутат ще бъде Иван Петков, от ДБ Ивайло Старибратов, а от ИМВ Мария Капон.

От Пловдив- област партията на Трифонов вкарва в НС Лъчезар Бакърджиев, а от Силистра Петър Димитров.

Бонка Василева от „Демократична България“ ще бъде депутат от 25 МИР-София. Никола Кръстев от „Има такъв народ“ ще влезе в НС от 26 МИР-София. От Стара Загора ще бъде депутат и досегашният икономически министър Лъчезар Борисов от ГЕРБ-СДС. От ДПС пък ще бъде Тунджай Йозтюрк, а от „Изправи се!Мутри вън!“ -Светослав Колев. Силви Петров ще бъде депутат от ИМТ от Хасково, а Златомира Димитрова ще бъде от Ямбол. Предстои това решение на ЦИК да бъде обнародвано в „Държавен вестник“.