0

Г рупа фенове на “Депортиво” (Ла Коруня) по чудо оцеляха, след като огражденията на трибуната поддадоха и тя се срути, докато те празнуваха победния гол на своя отбор.

Група фенове на “Депортиво” (Ла Коруня) по чудо оцеляха, след като огражденията на трибуната поддадоха и тя се срути, докато те празнуваха победния гол на своя отбор.

Телевизионните кадри показват два реда привърженици, включително жени и деца, как падат на земята на сантиметри от голмайстора Алберто Куилес, докато съотборниците му се втурнаха да го поздравяват. Като по чудо никой не беше убит в драмата, а само петима души са откарани в местната болница, за да им бъде оказана медицинска помощ.

Инцидентът се случи в сряда вечерта по време на мач от първенството от трета дивизия на Испания. "Депортиво" (Ла Коруня) се наложи с 1:0 при гостуването на "Самора" с гол в 89-ата минута на срещата, когато развълнуваните фенове се втурнаха надолу към терена, но огражденията на издържаха и всички бяха повлечени към земята.

Парамедиците веднага оказаха помощ на пострадалите. Един от падналите си е счупил глезена, друг има нараняване на коляното, но за никой не се съобщава да е сериозно пострадал.