Три фирми са подали оферти за участие в обществената поръчка на ЦИК за осигуряване на машините за гласуване за евровота на 26 май. Това съобщи говорителят на комисията Александър Андреев.

Става дума за  "Български машини за гласуване" ООД, "Лекс.БГ" АД и "Сиела Норма" АД. Поръчката е за намене на 3000 машини, максималната стойност е 7,5 млн.лева. 

До 26 април ще стане ясно коя фирма победител. Водещият критерий е най-ниска цена на доставката,  а другият - техническата спецификация.  В момента комисия от 7 члена разглежда техническата спецификация на офертите, като до 25 април трябва да препоръча на ЦИК коя от тях да избере. 

Междувременно ЦИК и СЕМ подписаха споразумение за работа по време на предизборната кампания  за медиен мониторнг.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Всички компютри на държавата на одит за теч заради източените данни от НАП (ОБЗОР)

Всички информационни системи на държавата се проверяват за опасност от хакерски атаки на данни заради изтеклите данни от НАП. Спешният одит е част от мерките, които държавата предприема след безпрецедентното разпространяване на данните на 5 млн. души, които са били обработвани от данъчните. В понеделник вечерта анонимен хакер изпрати криптиран мейл до определени български медии, в който се съдържа архивирана информация от системите на НАП. Заради атаката премиерът свика заседание на Съвета по сигурност на Министерския съвет, а парламентът поиска да бъдат изслушани още същия ден финансовият министър Владислав Горанов и МВР шефът Младен Маринов.

Казарми, складове и летище в списъка за продажба

Армията вади 100 имота на тезгяха

Казарми, складове и летище в списъка за продажба

Списък със 100 имота с отпаднала необходимост, спрямо които през 2019 година се планира да бъдат извършени разпоредителни дейности, публикува на сайта си Министерството на отбраната (МО). Ведомството, което все по-ударно пуска на търгове за продажба и прехвърля на общини ненужните му имоти обаче все още не обявило минималните им цени.

Депутатите отмениха машинното гласуване на първо четене

Парламентът прие на първо четене промените в изборния кодекс, които предвиждат отмяна на машинното гласуване на местни и парламентарни избори, но остава за президентски и европейски избори. По предложение на управляващите, депутатите съкратиха срока за предложения между първо и второ четене на 3 дни.