Третират с уникален нано препарат детски градини и училища във Варна

Третират с уникален нано препарат детски градини и училища във Варна

Във Варна започна третирането на детски градини и училища с уникалната нано технология, след обработката с която пази от над 20 вируса и бактерии в продължение на година.

Безспорен пионер в прилагането на високотехнологичния препарат в морската столица е варненската математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, която е обработена с уникалната нано технология още през септември, миналата година. Първи в прекрасната инициатива за превръщането на детски и учебни заведения в зона, защитена от вируси и в превенцията за опазване здравето на деца, ученици, персонал и родители сега а ДГ „Гълъбче“ и СУЕО „Ал. С. Пушкин“  във Варна.

„Твърдо вярвам в качествата на този препарат, като цяло вярвам в развитието на науката през 21 век. Много се страхувам за здравето и живота на децата и персонала и това не са само думи. Затова съм направила абсолютно всичко, което е възможно, за да защитя служителите си и нашите възпитаници, индиректно и техните близки, разбира се, коментира директорът на ДГ „Гълъбче“, Рада Николова.

Закупили сме и бактерицидни лампи, поставени във всички групи, но след третирането с нано продукта мисля, че няма да се налага да ги ползваме, защото съм убедена в защитата на новата технология. Препаратът пази не само от коронавирус. Сега сме със щит и срещу всички познати на науката бактери и вируси, които са изследвани. Мисля, че ние сме първата детска градина, която е обработена.

Сигурна съм, че и колегите ще се възползват от възможността да се подсигурят с тази защита. Вече съм спокойна, защото сме взели мерки да приложим една супер авангардна технология не само за България, а и за света и доверявам се напълно на превантивния ефект, който тя има. Това е германски продукт, знаете там на какво ниво е науката и непосредственото приложение в практиката на подобни открития.

Обработихме цялата градина, включително и малки стаички. Въпреки, че сме въвели система за плащане по електронен път, има хора, които предпочитат да плащат на място таксите. Смятам, че персоналът и родителите ще са далеч по-спокойни, защото ДГ „Гълъбче“ вече е защитена среда“, добави още Николова.

„Проучихме продукта. Разбрахме, че той е вече приложен в детски градини и училища в Бургас, Пловдив, Димитровград, че е ползван от районни кметства във Варна, от Летище Варна и много други институции. Направиха ни презентация за тази технология, която е уникална за страната и не крие никакъв риск за учениците и персонала.

Напротив, гарантира сигурност за тяхното здраве и взехме решение да обработим училището, за да е безопасна средата. Надявам се до втория срок всички ученици да се върнат в класните стаи и да работим далеч по-спокойно, че сме взели мерки да опазим здравето на децата, учителите и помощния персонал“, коментира и зам.-директорът на СУЕО „Ал. С. Пушкин“, Христо Тодоров.

Както вече стана известно, Ликуид Гард е уникален, иновативен и без аналог до този момент в света, биоциден продукт. Разработен и произвеждан от немската компания „Нано Кер АГ Германия“, същият спечели наградата за иновативен продукт № 1 на Германия за 2019 г. в областта на „Хигиена и антимикробна защита“.

Уникалността му се състои в това, че веднъж нанесен върху дадена повърхност, дълготрайността му на въздействие е минимум 1 година, с 99,9% унищожаване на бактерии, гъбички, плесени, съответно също и на Covid 19, Инфлуенца Тип А, SARS и Covid.

Втората, основна характеристика на продукта, която го отличава от другите, е начинът му на действие. Нано покритието създава върху повърхностите слой с милиони положително заредени остриета, които привличат и пробиват отрицателно заредените клетъчни мембрани на микроорганизмите и ги унищожават чисто механично - елиминация без създаване на резистентност.

Продуктът създава защитен слой върху всякакви повърхности, като работни плотове, врати, столове, бюра, стени, тоалетни помещения, складове както и работни помещения. Безпроблемно защитава абсорбиращи повърхности, като текстил, кожа и филтри, създавайки същото трайно антибактериално покритие.

Защитавайки всички тези повърхности, той прави излишна нуждата от използване на други дезинфектиращи препарати. Очаква се поетапно във Варна да бъдат обработени всички детски градини и училища.

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.