0

С лед като миналата събота не бе ударен натрупания в „Супереналото“ рекорден джакпот от 178,1 млн. евро, във вторник вечер държавната хазартна машина на Италия изкарва на тезгяха 179 милиона и 600 евро!

След като миналата събота не бе ударен натрупания в „Супереналото“ рекорден джакпот от 178,1 млн. евро, във вторник вечер държавната хазартна машина на Италия изкарва на тезгяха 179 милиона и 600 евро!

В 20 ч. и 30 минути утре вечер ще стане ясно дали някой от лудналите през тези дни десетки милиони италианци и техни съседи е уцелил печелившата комбинация от 6 числа. За разлика от нашето тото, където се печели с 6 познати от общо 49 числа, в „Супереналото“ обаче вероятността да станеш богат е два пъти по-малка, тъй като шестицата трябва да се удари измежду 90 числа. Местните математици са пресметнали, че вероятността това да се случи е 1 на 622 милиона, ама този твърде безперспективен изглед въобще не възпира обхваналата Апенините страхотна тото-мания.

Най-тлъстата печалба, раздадена досега в италианското държавно тото, е 177,7 млн. евро, които бяха гушнати през 2010 г. от 70 души, закупили си отрязък от комбинация, подготвената от съдържател на приемателен пункт. Сегашният джакпот от 179 млн. и 600 евро е най-големият в историята на игрите с печалби на Апенините и втори в света след чукнатите неотдавна в американския „Пауърбол“ един и милиард и половина долара. Ако обаче и утре събираните вече близо година пари не бъдат спечелени от някого, то в четвъртък сумата ще надхвърли 180 млн. евро и треската за злато между Алпите и Сицилия, та даже и отвъд тях, ще стане още по-жестока.