Ремонт на релсовия път по линията на 20 и 22 ще промени обичайния маршрут на движение за 3 дни – събота, неделя и понеделник, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Ето временната организация:

 

На 18.05.2019 г. (събота) от 04:30 до 16:00 часа трамвайна линия № 20 ще се движи по маршрут от депо Искър до трамвайно ухо “Гео Милев”. След 16:00 часа маршрутът се възстановява до метростанция “Опълченска”.

- от 04:30 до 24:00 часа трамвайна линия № 22 да се движи по маршрут от ж.к. Красна поляна до площад “Паметник Левски”.

За линията се разкриват временни спирки:

- с код 6102 “Площад Паметник Левски” на 30 метра преди ул. “Панайот Волов” в посока площад “Паметник Левски” – крайна и начална;

- с код 6103 “Площад Паметник Левски” на 60 метра след пешеходната пътека в посока автостанция Изток.

На спирките ще бъдат монтирани табели.

Разкрива се временна автобусна линия № 20-ТМ., автобусите ще спират на съществуващите автобусни спирки по маршрута и на трамвайните спирки по бул. “Шипченски проход” и на трамвайната спирки с код 1822 “Ул. Алеко Константинов” на бул. “Мадрид” в посока театър “София”. По линията на 22 от 04:30 до 24:00 часа също ще има временна автобусна линия с номер 22-ТМ. Автобусите ще спират на съществуващите автобусни спирки по маршрута; както и двупосочно на трамвайната спирки с кодове 1821 и 1822 “Ул. Алеко Константинов” на бул. “Мадрид” и трамвайните спирки по бул. “Янко Сакъзов”.

За 19 и 20.05.2019 г. (неделя и понеделник) трамвайният транспорт по линия 22 ще се движи от 04:30 часа на 19.05.2019 г. (неделя) до 24:00 часа на 20.05.2019 г. (понеделник) по маршрут от ж.к. Красна поляна до трамвайно ухо “Гео Милев”. Мотрисите да спират на всички съществуващи трамвайни спирки в променения участък от маршрута.

В този интервал от време се разкрива временна линия № 22-ТМ с маршрут от автостанция Изток (начална спирка на автобусни линии № 90, 117 и 118) по ул. “Летоструй”, надясно по бул. “Ботевградско шосе” до гара Подуене, направо по бул. “Мадрид”, надясно по ул. “Проф. Милко Бичев”, надясно по бул. “Ген. Данаил Николаев” и наляво по бул. “Ботевградско шосе” по маршрута до автостанция “Изток”. Автобусите ще спират на съществуващите автобусни спирки по маршрута и на трамвайната спирки с код 1821 “Ул. Алеко Константинов” на бул. “Мадрид” в посока театър София.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Винетка за 40 метра между два града

Жителите на Горна Оряховица и Лясковец, които ги разделят 40 метра тротоар, трябва да плащат винетки, за да пътуват между двата града.

Фалшивите отличителни знаци могат да застрашат сигурността на гражданите

Купуваме значка за полицай срещу 60 лева в нета

Фалшивите отличителни знаци могат да застрашат сигурността на гражданите

Само срещу 60лв. може да бъде закупена значка на Национална полиция в популярен сайт за онлайн търговия. Продавачите предлагат и фалшиви полицейски униформи, които всеки може да закупи.

Полковник от резерва се дегизира за Шипка като журналист от "Newsweek"

В образа на знаменития военен кореспондент на списанията "" Newsweek" и "La illustration espanola y amerika" Хосе Луис Пелисер  ще се появи на връх Шипка за възстановката на кървавите битки при отбраната на прохода през Руско-турската освободителна война полковник от резерва Христо Драгозов.