Тракторите минават на метан
2

New Holland го пуска за продажба през 2020-а

Тракторите минават на метан

T6 Methane Power с приз в Хановер

New Holland Agriculture представя първия в света производствен трактор T6 на метан на изложението „Агритехника”.


Машината бе удостоена с приза „Трактор за устойчиво развитие на годината 2020”. Това е нова награда на тазгодишното издание на конкурса „Трактор на годината”, съобщи tractor.bg.
Екипът на журито от водещи журналисти за селскостопанска техника от цяла Европа избра T6 Methane Power измежду селектирани трактори, разделени в три основни категории и ограничен брой прототипи в напреднала фаза на тестване.
Коментар
„Много сме горди, че получихме първата в историята награда за устойчив трактор на годината за T6 Methane Power. Това е върхът на пионерската работа на New Holland в използването на алтернативни горива чрез нашата стратегия като лидери на чиста енергия. Това е и значителна стъпка напред по пътя към декарбонизиране на селското стопанство”, коментира Карло Ламбро, президент на марката.
T6 Metan Power се показва в специално обособена зона на щанда на New Holland, посветена на енергийните независими решения FarmSM. Там фермерът може да се запознае с многото предимства на трактора и с това как да се възползва от работата и рентабилността на машината по най-ефективния начин.
Планове
Тракторът Methane Power T6 е първата произведена такава машина, като технологията ще бъде достъпна за клиентите през 2020 г., когато се планира да бъде пусната за продажба в търговската мрежа. 
„С икономическите и практическите предимства, които притежава тази технология, допълнително засилена при използването на биометан, очакваме голям интерес от страна на операторите и доставчиците на биогазови инсталации, както и на земеделските производители с достъп до газовата мрежа”, заяви Шон Ленън, ръководител „Управление на тракторни продукти”. 
По думите му общините също проявяват голям интерес да добавят този трактор към своите паркове от превозни средства със сгъстен природен газ, за да намалят още повече отпадните си газове.
Ефективност
T6 Methane Power осигурява ефективността на своя дизелов еквивалент – същата мощност при 180 к.с., въртящ момент при 740 Nm и издръжливост с добавеното предимство на до 30% по-ниски експлоатационни разходи.
Тази изключителна ефективност се предлага в екологичен пакет. В реални полеви условия тракторът T6 Methane Power произвежда 99% по-малко прахови частици от еквивалентен дизел и намалява емисиите на CO2 с минимум 10% и общите емисии с 80%.
Двигател
T6 Methane Power разполага с изцяло нов двигател 6,7 литра NEF, специално разработен за селскостопански приложения от FPT Industrial, марката на силовите агрегати на CNH Industrial. Тук се намесва богатият опит в технологията за захранване на природен газ, разработена в продължение на повече от 20 години. Освен това произведените от FPT Industrial над 50 000 двигатели за природен газ свидетелстват за надеждността на тази технология и гориво. 
Газовите резервоари на метановия T6 се съхраняват в същото положение като дизеловите резервоари при стандартния модел Т6. Това осигурява безпрепятствен достъп до кабината, както и отлична видимост от нея.
Кръгова икономика
Механичният трактор T6 на метан е ключов елемент в концепцията за енергонезависима ферма на New Holland. Компанията затваря веригата на истинска кръгова икономика – от полето до производство на енергия и обратно към полето. Това е пълен цикъл с почти нулево отделяне на CO2.
Земеделските производители могат да отглеждат енергийни култури и да използват селскостопански отпадъци за генериране на биометан и да захранват своя трактор с това устойчиво гориво, постигайки почти нулеви емисии на CO2. 
Животновъдите и млекопреработвателите могат да затворят още повече този цикъл, като произвеждат биометан от оборски тор, който изважда CO2 от околната среда, което води до отрицателен въглероден отпечатък.
Земеделците могат също така да използват страничните продукти от биодигистрацията като естествени торове на своите полета, затваряйки кръговата икономическа верига.

Симулатор показва с колко падат разходите

На специален интерактивен симулатор посетителите на щанда могат да тестват текущите спестявания на разходите, специфични за тяхната работа, които могат да бъдат постигнати с метановия трактор T6. Изчисляването на текущите разходи взема предвид горивото и обслужването, включително масло и течности. С тази функция посетителите могат също така да определят с колко ще намалят емисиите си на CO2 с природен газ или биометан.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.