0

Н а 26 август беше поставен нов световен рекорд по събиране на сено от впечатляващия тандем трактор John Deere 6250R и четирироторен сеносъбирач KUHN Gyrorake GA 15131 с работна ширина от 9,50 до 14,70 м.

На 26 август беше поставен нов световен рекорд по събиране на сено от впечатляващия тандем трактор John Deere 6250R и четирироторен сеносъбирач KUHN Gyrorake GA 15131 с работна ширина от 9,50 до 14,70 м.

Това съобщиха от пресцентъра на Мегатрон. Само за 8 часа бяха обработени 188,9 хектара на четири различни полета. Лекото тегло, изключителната издръжливост и интелигентни функции на трактора поддържаха производителността на най-високо ниво, дори при работа по хълмисти терени.
Световният рекорд бе поставен в типична кравеферма в централния регион на Дания. Тестовият център на DLG потвърди рекорда след извършване на няколко измервания на място по време на опита. Качеството на фуража беше потвърдено, както и средната производителност от 23,6 хектара на час.


Оператор на трактора беше Mikael Skeldal, който управлява кравефермата със своето семейство. Той каза, че се е възползвал от джойстика CommandPRO и оценява неговата съвместимост с ISOBUS за работа със събирача, както и възможността да наблюдава дейностите чрез терминала CCI 1200 на Kuhn и джойстика WTK. Това му е позволило да вижда в реално време свършената работа и да оптимизира настройките на ротора без никакво прекъсване по време на опита.