0

Е вропейският център за дизайн на японската компания Toyota представи прототип на градски кросоувър, с който създателите му внасят свежест и приятни емоции в най-малкия автомобилен сегмент. Новият кросоувър Aygo X prologue е типичен представител на европейския А-сегмент и е посветен на идеята да осигури още повече дързост и положителна емоция за европейските потребители на компактни автомобили и да удовлетвори техните желания и нужди.

Европейският център за дизайн на японската компания Toyota представи прототип на градски кросоувър, с който създателите му внасят свежест и приятни емоции в най-малкия автомобилен сегмент. Новият кросоувър Aygo X prologue е типичен представител на европейския А-сегмент и е посветен на идеята да осигури още повече дързост и положителна емоция за европейските потребители на компактни автомобили и да удовлетвори техните желания и нужди.

От представянето си през 2005 година най-достъпният модел в гамата на Toyota – Aygo, очарова хората с младежки и модерен дух, съчетавайки чувство за жизненост и забавление. Сега дизайнерите от европейския център на Toyota са преобразили концепцията на последната версия на Aygo и са я използвали за основа на по-дързък и динамичен кросоувър, с жизнен и атрактивен характер, но с доказано качество.

Новият концептуален модел Aygo X prologue на Toyota се отличава със спортен стил и е също толкова забавен, но създава усещане и за по-остър характер. Прототипът го демонстрира от всеки ъгъл със силна индивидуалност и още по-внушителна стойка. С увеличаването на размера на колелата, водачът получава поглед от по-високо, както и подобрена видимост към случващото се на пътя.

Независимо дали става дума за поглед отпред, отзад или отстрани, палавият характер на Aygo X не може да ви убегне. Дръзкото двуцветно изпълнение създава уникален дизайнерски профил, който грабва вниманието и подчертава готовността на колата да се изстреля напред.

Новата изострена линия на покрива също подсилва усещането за динамика с по-агресивната спортна осанка. В предната част модерните светлини прегръщат горната част на капака, създавайки форма на крило. Поставената по-ниско голяма решетка, светлините за мъгла и защитната облицовка формират шестоъгълна композиция и демонстрират че това е автомобил, готов да поеме във всяка посока.

Новият Aygo X prologue е практичен и готов за хората със свободен дух, като предлага оборудване, което допълнително ще обогати усещането им за свобода. Задната защитна облицовка интегрира монтажна стойка за велосипед, с който да избягате от ежедневието.

Междувременно в страничното огледало е разположена камера, перфектна за улавяне и споделяне на приключенски моменти. Интегрираната рамка на покрива подчертава профила на автомобила и създава визуална връзка с шестоъгълните задни светлини, които деликатно загатват за визията на Aygo.

Използването на двуцветно решение за Aygo X prologue е възможност за пренасяне на цветовите баланси на ново ниво. При Toyota цветът Sparkling Chilli Red е още по-впечатляващ, благодарение на финото имплантиране на сини метални люспи в сместа на боята. Полученият ослепителен ефект прави цвета достоен за яркия модел.

Новата Toyota Aygo X prologue е дръзка илюстрация на това колко силен характер може да има един компактен автомобил. С този прототип Toyota преобразява А-сегмента и показва как той може да бъде по-емоционален.