Товарно ремарке за къмпинг

Товарно ремарке за къмпинг

Hitch Hotel е между палатка и каравана

При нарастващата популярност на малките каравани и други малки ремаркета, през последното десетилетие, компанията Hitch Hotel е измислила изключително опростена, евтина алтернатива, която с цената и функционалността си ще допадне на много авантюристи, обичащи пътуванията и къмпинга.

Hitch Hotel е комбинация между къмпинг и товарно ремарке, което се закача на теглича на автомобила, но не разполага със собствени колела. Ремаркето може да превозва спортна екипировка, къмпинг оборудване и други товари, преди да бъде разпънато и да се превърне в малка каравана, в която може да спят двама възрастни.

Hitch Hotel първоначално разработва дизайна за планински велосипедисти, които безопасно да превозват велосипедите си до пътеките, по които се спускат, и да имат подслон за нощуване. Компанията бързо разбра, че идеята би намерила и други приложения, освен планинското колоездене и е доста подходяща за други дейности, като къмпинг.

 

Висящото на теглича ремарке предоставя достъпната непринуденост на палатката и удобството от твърдите стени на караваната.

 

На път, Hitch Hotel е водонепромокаема кутия за товар с размери 173 x 86 x 127 см и обем 1.699 л. С тегло от само 109 килограма, ремаркето е много по-леко от средна на размер каравана. Компанията съобщава, че се поместват до три планински велосипеда, както и сноубордове, багаж, оборудване за къмпинг или каквото и да е в рамките на ограниченията от към размери и тегло.

Hitch Hotel може да се използва, като кутия за пренасяне на товари, но наистина впечатлява при еднодневни екскурзии. Корпусът от фибростъкло се плъзга, за да предложи 224 см вътрешна дължина с минимална ширина от 147 см, създавайки пространство за матрак и двама до трима души. Комплект прибиращи се крака поддържа кабината, когато е разпъната.

Hitch Hotel не включва матрака, така че потребителите ще трябва да използват техен или да си купят, като компанията планира скоро да предлага матрак, като опция. Така или иначе, ще е необходим матрак, който може да се сгъва, навива или надува, за да може лесно да се съхранява в ремаркето или в превозно средство.

Голяма кутия закачена на теглича може да се представлява неудобство, когато трябва да се отвори багажника на автомобила. Hitch Hotel се е справил с този проблем, като кутията може да се плъзне назад с 46 см, за да осигури достъп до багажника.

Като се има предвид, че липсва кухня и други функции, които обикновено са налични в ремаркетата за къмпинг, Hitch Hotel е по-скоро товарна кутия и скъпа алтернатива на палатка с няколко предимства, че се разпъва за секунди, седи над земята и разполага с твърди стени от фибростъкло.

Стандартните функции на Hitch Hotel включват отвор на покрива, рамка от алуминий 6061, две отварящи се прозореца, заключваща се врата, USB порт, 12V светлина и задни светлини включващи се към автомобила.

 

Hitch Hotel е сравнително лек за ремарке, но 109 кг са доста, за да бъдат  вдигнати и закачени на теглича. За тази цел компанията планира да включи патентован механизъм за повдигане и спускане на кутията при закачане и откачане, като сам човек ще може да го направи за няколко минути.
Hitch Hotel разработи първите си прототипи през 2015 г. и усъвършенства дизайна през последните три години, като през това време се премести и от Китай в САЩ.

 

Описаният модел Hitch Hotel Classic, е достъпен за специална предварителна поръчка. Hitch Hotel също планира бъдещ по-малък модел Lite с тегло от 91 кг, както и само кутия за товари, която не се разпъва.
Hitch Hotel е зает с производството на основния си модел, но има планове за допълнителни опции в бъдеще, включително резервоар за вода и мивка, слънчев панел, по-пълен електрически пакет и климатик.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.