0

Н ай-новият спектакъл на световно признатия български хореограф Галина Борисова - „Това е всичко“, ще бъде представен на 25, 26 януари, 21 и 22 февруари от 19.30 ч. в столичната галерия "Етюд" на пл. „Журналист“ (ул. „Цанко Церковски“ 34).

Най-новият спектакъл на световно признатия български хореограф Галина Борисова - „Това е всичко“, ще бъде представен на 25, 26 януари, 21 и 22 февруари от 19.30 ч. в столичната галерия "Етюд" на пл. „Журналист“ (ул. „Цанко Церковски“ 34).

Това е пост-модерен инсталационен пърформанс, реализиран в сътрудничество с композитора Емилиян Гацов-Елби, гост - Адриана Чернин (Виена) и с участието на актьорите Александра Спасова, Деница Даринова, Силвия Станоева и Стефан А. Щерев.

В „Това е всичко“ изпълнителите извършват композиционни задачи, за да изградят един нов свят, който е динамичен, организиран и същевременно разпадащ се. Представлението се занимава с това как да не се отклоняваме и разсейваме, докато гледаме или създаваме едно произведение, което се оформя внезапно пред нас, оголено и нестабилно, променливо и безкрайно като възможности. Как си помагаме или пречим, докато поправяме или променяме нещо? Какви провокации отвличат вниманието ни или подтикват да продължаваме да работим? Как взимаме решения? Всеки наш избор е от решаващо значение. Ние се занимаваме с отговорността как да вземаме решения за създаването на един по-красив и позитивен свят. Кога сме вдъхновени и кога разочаровани? Нищо не може да ни тормози повече от това да се стремим да упражняваме контрол над всичко, иска да ни каже със спектакъла си хореографката Галина Борисова.