Тотото пуска автомати за лотария

Тотото пуска автомати за лотария

Ще сканираме лична карта, за да играем

Български спортен тотализатор ще може да пусне пунктове за самообслужване за числови лотарийни игри и момента лотария.

Това става ясно от промени, внесени от председателката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и група депутати, в Закона за хазарта за второ четене.

Предвиждат се и мерки да не се допуска да използват автоматите лица до 18-годишна възраст. На всяко устройство за самообслужване на видно място ще се поставя надпис, който да гласи, че използването му е забранено за непълнолетни. Отделно, за да може да ползва устройството, клиентът ще трябва да сканира документа си за самоличност.

С новото предложение за второ четене се изменя и първоначално внесения текст как ще се разпределят постъпленията на БСТ. Предлага се постъпленията от хазартни игри, организирани от БСТ след данъчно облагане и приспадане на разходите и изплатените печалби да се използват за физическо възпитание и спорт, за ремонт и обновяване на спортни съоръжения в държавните и общински училища и за дейности, финансирани от фонд „Култура“.

Предвидено е средствата, както за фонд „Култура“, така и за училищата, да са не по-малко от 10 на сто от планираните приходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта от хазартни игри. Подобни предложения прави за второ четене и шефът на комисията по култура в парламента Вежди Рашидов.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.