Топъл обяд за нови 150 възрастни и бедни в община Пещера

Топъл обяд за нови 150 възрастни и бедни в община Пещера

Нови 150 потребители в община Пещера ще получават топъл обяд чрез обществената трапезария по  проект „Подай ръка“,  процедура „Осигуряване на топъл обяд-2016-2020“. 

От 2 септември те ще получават храна в три нови пункта – Пункт №2 гр. Пещера /Павилион №4 на общински пазар/, Пункт №3 с.Радилово /Пенсионерски клуб/, Пункт №4 с. Капитан Димитриево /Пенсионерски клуб/.Увеличението на броя потребители на социалната услуга стана възможно след предприетите действия от Общинска администрация Пещера и след сключването на допълнително споразумение към Договора за предоставяне на  безвъзмездна финансова помощ с Агенцията за социално подпомагане.

С договореното увеличение, общия брой на потребителите на обществената трапезария в община Пещера става 220 потребители.Община Пещера предоставя и съпътстващи мерки на потребителите на услугата, изразяващи се в индивидуално консултиране и съдействие за възможностите за ползване на други социални услуги, ползване на административни общински услуги, подпомагане достъпа до здравни и образователни услуги.

Предоставянето на топлия обяд в новите пунктове и ще приключи на 31 декември тази година.Срокът на изпълнение на целия проект е 37 месеца, а неговата обща стойност е 176 111,52 лв.Заявления и придружаващи документи за ползване на социалната услуга обществена трапезария  от жителите на общината ще се приемат  до 30.11.2019 г.  в  Центъра за административно обслужване – Община Пещера, ул.„Дойранска епопея“ № 17  и  в кметствата на с.Радилово и с.Капитан Димитриево.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.