Топломерите трябва да се подменят с дистанционни уреди до 2027 г.

Топломерите трябва да се подменят с дистанционни уреди до 2027 г.

Уредите за дялово разпределение на топлинна енергия трябва да се подменят с дистанционни до 2027 година, прие на второ четене Народното събрание с промени в Закона за енергийната ефективност.

За постигането на високо енергийно ефективен и декарбонизиран сграден фонд в закона е регламентирано разработването на Дългосрочна национална стратегия за подпомагане обновяването на националния фонд от жилищни и нежилищни сгради с хоризонт на изпълнение 2050 г. Стратегията предвижда мерки за строителство на нови сгради и трансформиране на съществуващи сгради в сгради с близко до нулево потребление на енергия, подобряване на енергийните характеристики на жилищните и нежилищните сгради и насърчаване въвеждането на интелигентни технологии в сградния сектор.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.