"Топлофикация София" предлага облекчения при плащането на сметките

"Топлофикация София" предлага на клиентите си облекчения при плащането на сметките, съобщават от дружеството.

От там посочват, че през март и април клиентите са използвали активно дигиталните и безкасовите начини за плащане на сметките си. С цел разширяване на възможностите за обслужване и облекчение за своите клиенти, компанията разкрива сметки в още две банки - ДСК и "Уникредит".

Според Общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от "Топлофикация София" ЕАД, абонатите "заплащат фактурите си за потребеното количество топлинна енергия за отчетния период в 45-дневен срок след изтичане на периода, за който се отнасят". От дружеството напомнят на клиентите с прогнозни месечни сметки, че не начисляват наказателна лихва при просрочие на плащането. Освен това от няколко години компанията предлага и опцията за частично плащане на месечната сметка.

Предвид трудностите, пред които са изправени потребителите в резултат на извънредното положение, "Топлофикация София" ЕАД предоставя и възможност за разсрочване на натрупаните просрочени задължения. За целта е необходимо тези клиенти да се свържат с дружеството чрез дигиталните комуникационни канали www.facebook.com/www.toplo.bg, е-mail: info_r@toplo.bg или чрез информационния телефон 0 700 11 111, за да бъдат насочени към съответните експерти.

От дружеството посочват, че отоплителният сезон 2019-2020 г. е приключил на 29 април и предстои кампанията за отчет на уредите за дялово разпределение и изготвяне на годишните изравнителни сметки. Отчетите ще се извършват по график след отмяна на извънредното положение.

В изпълнение на новите разпоредби, приети преди дни с промените в Закона за енергетиката, "Топлофикация София" ЕАД ще извърши преизчисление на сметките на своите клиенти в законово определените срокове и след като КЕВР определи ретроактивните цени на природния газ и на топлинната енергия за периода от 5 август 2019 г. до 31 март 2020 г., информират от дружеството. Така клиентите, които имат ежемесечен реален отчет на уредите си за дялово разпределение, ще получат сумите още с първите си месечни сметки след утвърждаването на ретроактивните цени от КЕВР. За останалите потребители, които получават прогнозни месечни сметки, сумите ще бъдат отразени в годишните изравнителни сметки и ще са видни през юли, се казва в съобщението.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.