Топ японски университет с уебинар за БГ кандидат-студенти

Топ японски университет с уебинар за БГ кандидат-студенти

Последните години интересът към висшето образование в Япония нараства все повече сред българските кандидат-студенти. Тази седмица те ще могат да се включат в безплатен уебинар на най-популярния университет за инженерни специалности - Kyoto University of Advances Science (KUAS). Онлайн събитието ще се проведе на 10-и юни (четвъртък) от 15 часа, а достъпът ще се осъществява след регистрация.

По време на уебинара кандидатите ще могат да научат повече за възможностите за висше образование на английски език в Япония, както и подробности за инженерните специалности, които Kyoto University of Advances Science (KUAS). Водещи ще са консултанти за образование в чужбина от ЕДЛАНТА, а специален гост ще бъде г-н Кийоши Такеда - директор на международния офис на KUAS.

По време на събитието ще се обсъжда защо Япония е водеща страна в предлагането на инженерни програми, както и какви възможности за обучение на английски предлага университетът в Киото, какви са изискванията и сроковете за кандидатстване, както и възможностите за финансиране на бакалавърска или магистърска програма в Япония.

Инженерният факултет на Kyoto University of Advanced Science предлага първата по рода си мултидисциплинарна инженерна програма в Япония, изцяло на английски език, която цели придобиване на набор от умения, необходими за успех в съвременния инженерен свят. 

Програмата включва познания от 13 области - проектиране, производство, мехатроника, измерване, управление, интелигентни системи и роботика, материали, йони, електромагнетика, изпълнителни механизми, енергийни източници и енергийни системи, микроелектронни технологии и устройства, интегрални схеми и вградени системи, анализ на сигнали, машинно обучение и изкуствен интелект. Студентите имат възможност да решат кои конкретни дисциплини от тези области да изберат, така че да удовлетворяват индивидуалните професионални нужди като бъдещи инженери.

По време на следването си в Япония студентите ще трябва да изготвят и практически проект в реална среда с реални компании. Тези проекти позволяват на студентите да приложат на практика наученото в университета и да се справят с реалните предизвикателства, с които се сблъскват компаниите в днешно време. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.