0

Е вропа не е дом само на красиви гледки и големи замъци, тя крие и много деликатеси, заради които си заслужава да пропътуваме разстоянието. Невинаги обаче хората знаем кое да пробваме, защото понякога изборът е огромен, а предложенията – добри. Затова и от сайта на ceoworld.biz препоръчват следните 10 ястия, които задължително да опитаме.

Европа не е дом само на красиви гледки и големи замъци, тя крие и много деликатеси, заради които си заслужава да пропътуваме разстоянието. Невинаги обаче хората знаем кое да пробваме, защото понякога изборът е огромен, а предложенията – добри. Затова и от сайта на ceoworld.biz препоръчват следните 10 ястия, които задължително да опитаме.

На последно място в класацията е Чехия, но не заради богатия си асортимент от бири, а заради своите палачинки, които се сервират навити и пълни със сладко.

Следва Босна и Херцеговина, с небезизвестните си кебабчета. „Ако трябваше да изберете едно последно ястие, което да изядете, преди да станете напълно веган, то препоръчваме именно кебабчетата“, пишат от сайта. Те представляват колбаси от говеждо месо на скара, което се допълва от каймак, чедър, лук и хляб.

Тук идва ред и на английската закуска, но не се бъркайте! Не става въпрос за типичните яйца на очи, шунка, домати и пудинг. По-малко известен е сандвичът с бекон, който обаче си заслужава опитването.

Италия е на 7-мо място със своите пица и паста, които са известни по цял свят с вкуса си.

Следва австрийският палатшникен, който е нещо като доста по-голям и дебел вариант на палачинките. Често той се сервира със сладко от кайсии или бита сметана, но днес много по-често се поръчва с шоколад.

Петата позиция е запазена за холандската херинга,

уникална с методите, които тамошните търговци използват, за да я запазят. Именно заради това тя се е превърнала във въплъщението на холандската кухня.

Щруклите в Словения също имат своите обожатели като те отново наподобяват палачинките и могат да се опитат само в Любляна.

На трето място е гръцката мусака, която е дадена за пример за ястие, което се сервира из целите Балкани, както и в страните от Централна Европа.

На крачка от първото място е каталунският крем, който може да се опита само в едноименната провинция на Испания.

Челната позиция е взета от не друго, а от родната баница.

„Най-добрата страна на българската кухня може да се усети в баницата – микс от яйца, българско сирене и тесто“, пишат в сайта. Баницата може да се яде топла или студена и независимо в коя част на деня я пробваме, тя ще е все така вкусна. Разновидности на баницата има със сирене, спанак, тиква или мляко.