Тол полицията е проверила до момента 93 000 автомобила, съобщи днес в Русе председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ Георги Терзийски.

От започването на контролната дейност са наложени 2700 компенсаторни такси и са съставени 350 акта за установяване на административно нарушение. Анализите сочат, че основно нарушителите са водачи на леки автомобили.

Терзийски коментира и изграждането на магистралата Русе – Велико Търново. Имало готовност с тръжните процедури за участъка от Русе до обхода на Бяла, но се изчаквало произнасянето на Върховния административен съд по внесена жалба. Общата дължина на тази отсечка е 75 километра.

Терзийски посочи, че все още не е осигурено финансиране за ремонта на пътя Русе – Кубрат, но при ресурс този проект ще бъде осъществен. АПИ работи по предложението за кръгово кръстовище в участъка до магазин „Джъмбо“ на изхода на Русе в посока Варна, където стават много катастрофи. До края на годината ще има готовност с процедурите по избор на изпълнител.

Георги Терзийски е в Русе, за да участва във форума „Приоритетна свързаност на Северна България". На срещата присъства и председателят на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова. Тя коментира, че в рамките на два месеца от създаването на специализираното звено ще се направи системен анализ за всички „черни точки“ на травматизъм по пътищата в страната.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Срокът за връщане скача с година, ако е-търговецът не посочи това право

Глобата за лъжа на търговец да е процент от печалбата

Срокът за връщане скача с година, ако е-търговецът не посочи това право

Глобата за нелоялни практики да е процент от оборота на търговеца. Сегашният Закон за защита на потребителите постановява фиксирани цени за размера на санкциите, но според регулатора трябва да се определи по-справедлив модел на санкциониране.

Само двама кандидати искат да изградят интелигентната система на АМ „Тракия“

Кандидатите за изграждането на интелигентна пътна система по магистрала „Тракия са само двама. Обединенията „ИТС Тракия“ („Алтимате“ - Букурещ, и СИСКОМ Инженеринг ЕАД) и „Тракия ИТС“ („Контракс“ АД, „Кейбъл Ком“ ООД и ЕТК ООД) са подали оферти по обществената поръчка на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Общините сами ще определят какъв тип туризъм да рекламират (ОБНОВЕНА)

Кметовете, заедно с местния туристически бранш, сами да определят типа туризъм, който ще се развива на местните курорти. Това предлагат промени в Закона за туризма, които ще бъдат подадени към Министерския съвет до 2 седмици, обяви на брифинг ресорният министър Николина Ангелкова.