0

Н аселението на Токио е достигнало 14 милиона, съобщи вестник „Никей“, позовавайки се на статистически данни от японската столица.

 

Населението на Токио е достигнало 14 милиона, съобщи вестник „Никей“, позовавайки се на статистически данни от японската столица.

 

Изданието отбелязва, че големият брой университети и компании, както и сравнително високото ниво на заплати в сравнение с други региони, правят Токио привлекателен за младите хора. Дори разпространението на коронавируса не е могло да попречи на тази тенденция.

Към 1 април 2020 г. в Токио живеят 13,98 милиона души. Населението на Токио достига 10 милиона през 1962 г. в епохата на бърз икономически растеж. Четири години по-късно 11 милиона души са живели в столицата, но следващият етап е превзет едва 30 години по-късно през 2000 година, предава БГНЕС. 

Изданието отбелязва, че във връзка с активното въвеждане на работа от разстояние и най-вече с разпространението на коронавирусна инфекция, в големите градове нараства интересът да се живее извън мегаполисите, което може да окаже влияние в бъдеще върху числеността на населението им.