0

С егашният кмет Тодор Попов, издигнат от Местна коалиция „ Новото време“, спечели за четвърти мандат община Пазарджик, като при 100% обработени протоколи взе 56,11 % от доверието на съгражданите си.

Сегашният кмет Тодор Попов, издигнат от Местна коалиция „ Новото време“, спечели за четвърти мандат община Пазарджик, като при 100% обработени протоколи взе 56,11 % от доверието на съгражданите си.

На балотажа втори остана с 41,05 на сто бизнесменът Благо Солов, който бе кандидат на друга местна коалиция „БСП за България“ и още 5 партии. Общата избирателна активност е била 31,11 %, като невалидните бюлетини в урните са 661. „Не подкрепям никого“ са предпочели 868 човека.

За пореден път кмет на община Белово ще бъде Костадин Варев, който спечели балотажа пред кандидата на БСП инж. Стойко Стефанов.

В Брацигово изборите спечели кандидатката на ГЕРБ – Надежда Казакова, в Пещера народният представител от „БСП за България“ Йордан Младенов, а в община Ракитово за втори мандат ще управлява Костадин Холянов. Избраникът на партия АБВ Стойно Чачов ще управлява за втори мандат община Стрелча.