Една от причините за по-малкия интерес към електрическите превозни средства е времето за зареждане, но Tesla иска да реши, до някъде, този проблем с третото поколение на своя Supercharger. Започвайки с разпространение в цяла Северна Америка, V3 Superchargers ще предлагат пикови стойности до 250 kW на автомобил което ще намали с около 50% времето за зареждане.

Tesla е разположила десетки хиляди от настоящата версия Supercharger, на много главни маршрути в Северна Америка, Европа и част от Азия, позволявайки на собствениците на автомобили Tesla да зареждат батерията по време на път. С максимална мощност от 120 kW, е необходим около половин час за зареждане на батерията до 50 % за около 30 минути. Новата версия от 250 kW е значително подобрение, което прави автомобилите на компанията най-бързо зареждащите електрически автомобили на пазара.


Това може да е за кратко, защото очакваното Porsche Taycan обещава 350 kW зареждане, но последните тестове показват, че стойностите може да са още по-високи. Швейцарската компания ABB също обещава стойности от 350 kW, за всички автомобили, които позволяват това, със бързото си зарядно устройство Terra High Power, докато консорциум от автопроизводители също работи по изграждането на мрежа от зарядни станции с 350 kW, в Европа.


На границата със фантастиката, е електрическият спортен автомобил на Piëch, представен тази седмица в Женева, за който се твърди, че се зарежда при стойности от над 1 MW, ако предоставените данни са реални. Абсолютно невероятно изглеждат и стойностите предлагани от концептуалната акумулаторна батерия от 180 kWh на Arcanum, която ще се зарежда със смайващата скорост от 2.7 MW.


Но за сега, според Tesla, V3 Supercharger ще предоставят на Model 3 Long Range до 120 км обсег, за само пет минути зареждане. Новата версия позволява 1 MW мощност, предоставяйки възможност на собствениците да зареждат с максимална скорост, а не да споделят капацитета с превозните средства в съседната кабина, както е в момента.

За допълнително ускоряване на процеса, Tesla въвежда и нова функция, наречена On-Route Battery Warmup. Което означава, че докато водачът се движи към Supercharger станция за зареждане, софтуерът на автомобила автоматично затопля батерията до оптималната температура, позволяваща максимална скорост при пристигане. Изпълнителният директор Илон Мъск заяви, че тази функция ще използва много малко енергия и няма да има ефект върху обсега.

Tesla очаква новите зарядни устройства Supercharger да намалят времето за зареждане със около 50%. Тази седмица заработи и първата обществена бета станция V3 Supercharger за Model 3 в района на Сан Франциско, като през следващите месеци ще бъдат разположени още станции в Северна Америка, а след това в Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион, през последното тримесечие на 2019 година.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Алгоритми на Google диагностицират по-точно рак на белите дробове

Изкуствен интелект помага за ранната диагностика на рак

Алгоритми на Google диагностицират по-точно рак на белите дробове

Ранното диагностициране на болестта рак, във всичките й форми, е от изключителна важност, но при рак на белия дроб това може значително да подобри шансовете за живот на пациента, но както при всички видове рак, е много по-лесно да се говори, отколкото да се направи.

Сигурност на родителите и полезни функции за децата от Novus Core

Детски умен часовник и телефон в едно устройство

Сигурност на родителите и полезни функции за децата от Novus Core

Умните часовници и смартфоните за деца не са новост, като от скоро, дори FitBit предлага детски умен часовник, но китайската компания Abardeen има малко по различен подход. Най-новото предложение на компанията, което от тази седмица набира средства в Kickstarter, използва модулен дизайн, комбинирайки телефон и умен часовник за деца.

Робота плува в човешкото тяло

Миниатюрен самолет за доставка на лекарства

Робота плува в човешкото тяло

С развитието на технологиите, нараства броя на разработваните миниатюрни роботи, способни да извършват целеви доставки на лекарства в човешкото тяло. Едно от най-новите роботизитани устройства използва наподобяваща кит опашка и криле, които се сгъват нагоре или надолу, когато е необходимо.