0

К авалджията на вселената Теодосий Спасов ще отпътува на 20 януари за Антарктида, където планира да запише диск. Това съобщи за БНР полярникът проф. Христо Пимпирев, ръководител на българската база на Ледения континент. В музикалния екип ще бъде и китаристът Кристиян Цвятков.

Кавалджията на вселената Теодосий Спасов ще отпътува на 20 януари за Антарктида, където планира да запише диск. Това съобщи за БНР полярникът проф. Христо Пимпирев, ръководител на българската база на Ледения континент. В музикалния екип ще бъде и китаристът Кристиян Цвятков.

На Антарктида има около 40 звуци, типични за района. „Взех си един зуум – звукозаписно устройство, което прави прекрасни документални записи, и така китара и кавал ще записваме на различни места“, разкри музикантът.

Пътуването и престоят на Теодосий Спасов на Антарктида ще продължат един месец. Под тяхно въздействие ще се роди музика, която няма да е ограничена жанрово. „Ще включим и фолклорна, и класическа европейска стилистика, и джаз, и поп – каквото усетим. Само трябва да уловим основните нишки и идеи, които да бъдат уникални за този диск. Нещо, което да не сме правили преди това тръгване“, изтъкна Спасов.