Теменужка Петкова:  Проектът за АЕЦ „Белене“ ще продължи оттам, откъдето е спрял

Теменужка Петкова: Проектът за АЕЦ „Белене“ ще продължи оттам, откъдето е спрял

По отношение на АЕЦ "Белене" , ние стриктно спазваме решението на българския парламент. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на парламентарния контрол на въпрос за проекта "Белене".Проектът за изграждане на АЕЦ „Белене“ ще продължи оттам, откъдето е спрял по отношение на издадените лицензии, посочи енергийният министър.

Тя подчерта, че е предприела необходимите действия. Разработена е процедура за избор на стратегически инвеститор. Към настоящия момент се намираме на етап 5 от процедурата, каза тя. "В изпълнение на решението на Народното събрание, НЕК проведе кореспонденция с Агенцията за ядрено регулиране, отправи запитване до АЯР, в резултат на което получи писмен отговор от 6 декември 2018 г. АЯР счита, че актовете, издадени във връзка с лицензионния процес и влезли в сила, запазват действието си. Титулярът НЕК може да черпи права от тях.", каза още Теменужка Петкова в парламента.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.