0

И зданието „Събеседник“ откри на неработещи сайтове със странни обяви, на които са поместени телефонните номера на предполагаеми сътрудници на Главното разузнавателно управление. Там са номерата на отровителя на ексшпионина Сергей Скрипал – Анатолий Чепига и обвиненият от САЩ за кибератаки Иван Ермаков.

Изданието „Събеседник“ откри на неработещи сайтове със странни обяви, на които са поместени телефонните номера на предполагаеми сътрудници на Главното разузнавателно управление. Там са номерата на отровителя на ексшпионина Сергей Скрипал – Анатолий Чепига и обвиненият от САЩ за кибератаки Иван Ермаков.

Мобилният телефон на Ермаков, например, фигурира в сайта за продажби на използващи вещи „Авито“, като там той продава смартфон. Номерът му е публикуван още на интернет ресурсите forleisure.ru и yougorod.com, чието съдържание е достъпно само в съхранени копия. По информация на „Събеседник“, на тези сайтове фигурират несъществуващи фирми с несъществуващи адреси, сред които компании като „Химическо чистете в Куруш“ и „Взривни работи в Москва“.