Телците най-много в парламента

Телците най-много в парламента

Следват Овни, Везни и Стрелци

Телецът категорично се пребори за първото място в нашия парламент в годината на Бика по китайския календар и има най-много депутати.

Проучване на „Телеграф“ показа кои са водещите зодии в 45-ия парламент. Телецът поведе парламентарното хоро с 31 представители във всички парламентарни групи. Най-многобройно е присъствието му в най-голямата партия – ГЕРБ, където има 9 депутати. 7 са Телци от Има такъв народ, а 5 от БСП. Тук обаче има разместване и петата сила, Демократична България, повежда на четвъртата ДПС и на шестата Изправи се! Мутри вън! с 4 на 3 представители.

Любопитно е обаче, че най-многобройни от една парламентарна група не са Телците, които имат 9 от ГЕРБ, а Лъвовете от същата група с 10 представители.

Телците обаче господстват в ръководството на парламентарните групи. Такива са Тошко Йорданов от Има такъв народ, Мустафа Карадайъ от ДПС и Мая Манолова от Изправи се! Мутри вън!. Десислава Атанасова от ГЕРБ е Везни, Корнелия Нинова е Козирог, а Христо Иванов е Дева.

При шефовете на парламента обаче нещата са различни – два Скорпиона – председателят на НС Ива Митева и една от заместничките й - Виктория Василева. И двете са от Има такъв народ. Рибите също са две – зам.-шефките Цвета Караянчева от ГЕРБ и Мукаддес Налбант от ДПС. Има и Телец – зам.-председателят Атанас Атанасов от Демократична България. Кристиан Вигенин от БСП е Близнаци, а Татяна Дончева от Изправи се! Мутри вън! – Водолей, сочи проучването на „Телеграф“.

Най-малобройни са двете най-творчески и домашно ориентирани зодии – Рак и Риби, с по едва 13 представители. Зодия Водолей също е малобройна с 16 члена. 17 представители пък има зодия Скорпион. Изненадващо царственият знак Лъв е с 19 души, другите 7 зодии са с над 20 души представители в парламента.

„Телеграф“ подреди депутатите и по стихии. Така най-многобройни са представителите на стихията на Земята – Телец, Дева и Козирог – със 74 души. Следват представителите на Огъня – Овен, Лъв, Стрелец – с 64 души. Трети са зодиите на Въздуха – Близнаци, Везни, Водолей – с 59 души. Последни са зодиите на Водата – Рак, Скорпион, Риби – едва 43.

Може да се каже, че в този парламент действат доста разнопосочни сили и след първоначалната еуфория от влизането в сградата на жълтите павета ще бъде трудно да се приемат единни решения. Зодиите на Земята на пръв поглед внасят разум и стабилност. Те си знаят личния интерес и действат в тази посока, което може да се окаже понякога в противовес на общия устрем. Приеманите за най-диалогични зодии, Везни и Близнаци, имат общо 43 представители, което трудно може да балансира по-щекотливите ситуации.

От друга страна, е добре, че точно Рак, Риби и Скорпион са с най-малко представители. Все пак парламентът е място за правене на закони и взимането на важни решения, а понякога точно тези зодии могат да внесат повече от необходимите за целта емоции. Но пък и всяка една от тях може да бъде силно конструктивна, когато са засегнати общи интереси.

Преобладаването на Телците в народното събрание е добър признак, че поне във финансовата сфера може да има стабилност, ако техният глас надделее. Другата добре с финансите зодия, Близнаци, също е сила със своите 20 души. Но в края на май се задава ретрограден Меркурий и нейните сили ще бъда отслабени. От това ще пострадат също Дева и Козирог. Тези три зодии са общо с 63 депутати.

В случая обаче не винаги количеството определя качеството. Много е важно кои в момента са най-силни, как и докъде могат да манипулират нещата в своя полза.

Овен 21 март – 20 април: 23

ГЕРБ - 5

ИТН - 4

БСП - 3

ДПС - 4

ДБ - 6

ИМВ - 1


Телец 21 април – 20 май: 31

ГЕРБ - 9

ИТН - 7

БСП - 5

ДПС - 3

ДБ - 4

ИМВ - 3


Близнаци 21 май – 21 юни: 20

ГЕРБ - 4

ИТН - 7

БСП - 5

ДПС - 1

ДБ - 2

ИМВ - 1


Рак 22 юни – 21 юли: 13

ГЕРБ - 2

ИТН - 3

БСП - 2

ДПС - 1

ДБ - 4

ИМВ - 1


Лъв 22 юли – 22 август: 19

ГЕРБ - 10

ИТН - 2

БСП - 3

ДПС - 3

ДБ - 0

ИМВ - 1


Дева 23 август – 22 септември: 21

ГЕРБ - 7

ИТН - 4

БСП - 3

ДПС - 3

ДБ - 2

ИМВ - 2


Везни 23 септември – 22 октомври: 23

ГЕРБ - 8

ИТН - 2

БСП - 7

ДПС - 3

ДБ - 1

ИМВ - 2


Скорпион 23 октомври – 22 ноември: 17

ГЕРБ - 7

ИТН - 6

БСП - 1

ДПС - 1

ДБ – 2

ИМВ - 0


Стрелец 23 ноември – 21 декември: 22

ГЕРБ - 8

ИТН - 4

БСП - 4

ДПС - 4

ДБ – 2

ИМВ - 0


Козирог 22 декември – 20 януари: 22

ГЕРБ - 6

ИТН - 6

БСП - 4

ДПС - 2

ДБ- 2

ИМВ - 2


Водолей 21 януари – 19 февруари: 16

ГЕРБ - 6

ИТН - 4

БСП - 2

ДПС - 2

ДБ - 1

ИМВ - 1

Риби 20 февруари – 20 март: 13

ГЕРБ - 4

ИТН - 2

БСП - 3

ДПС - 3

ДБ - 1

ИМВ - 0


ПО СТИХИИ

Огън – 64

Земя – 74

Въздух – 59

Вода - 43

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.