Техническият университет открива кандидатстудентската си кампания

Техническият университет открива кандидатстудентската си кампания

Техническият университет в София открива на 20 февруари кандидатстудентската си кампания за учебната 2020/2021 година, съобщиха от висшето училище.

От 20 февруари се приемат заявления за явяване на предварителни тестове по математика, на предварителни изпити по чужд език, по рисуване и по композиция.

Заявленията се приемат в Техническия университет в София - в Учебния отдел, по интернет и в регионалните центрове и бюра за приемане на документи. Срокът за подаване на заявленията е до два дни преди датата на изпита.

Техническият университет в София е най-голямото и водещо висше учебно заведение за инженерно образование в страната и през последните години се радва на нарастващ интерес от младите хора, подчертават от вуза. Съгласно Рейтинговата система на българските университети за поредна година Техническият университет в София заема първо място в шест от най-престижните професионални направления - "Машинно инженерство", "Електротехника, електроника и автоматика", "Комуникационна и компютърна техника", "Енергетика", "Транспорт, корабоплаване и авиация" и "Общо инженерство".

Кандидат-студентите могат да избират измежду 31 бакалавърски специалности, една от които е нова - "Автомобилна електроника".

Първият предварителен тест по математика ще се състои на 28 март в Техническия университет в София, във филиала в Пловдив и в Инженерно-педагогическия факултет в Сливен.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.