0

Т ази вечер от 20.30 ч. ще бъде официално открита новата сцена "На стълбите" под небето пред театър “София”. Първи там ще стъпят абсолвентите от класа на доц. Пенко Господинов в НАТФИЗ със своя спектакъл „Солунските съзаклятници“ от Георги Данаилов с режисьор Анастасия Събева. Постановката ще се играе и на 25 юли.

Тази вечер от 20.30 ч. ще бъде официално открита новата сцена "На стълбите" под небето пред театър “София”. Първи там ще стъпят абсолвентите от класа на доц. Пенко Господинов в НАТФИЗ със своя спектакъл „Солунските съзаклятници“ от Георги Данаилов с режисьор Анастасия Събева. Постановката ще се играе и на 25 юли.

Програмата на открито ще продължи през целия юли с представления, с премиера на театър "София" и с много гостуващи спектакли, концерт и представяне на книга. Лято 2020 ще бъде необикновено театрално, обещават от общинската трупа.

На 15, 16 и 17 юли са премиерните представления на спектакъла на Теди Москов „Няма да платим! Няма да платим!“ по известната пиеса на нобелиста Дарио Фо. Тя ще бъде представена и на 22, 26 и 31 юли. Темите за обедняването, социалния антагонизъм и кръста да си честен сега пак са особено актуални, а с намесата на режисьорското остроумие съвсем се синхронизират с днешната дата. Спектакълът е в стила на комедия дел`арте, замислен е за представяне на откритата сцена като жест на заръщане към корените на театъра, но с настъпване на студения сезон, ако всичко върви по план, ще бъде и в афиша на закрито. Великолепните декори, грим, костюми, перуки, изкуствени носове са инвенция на художника виртуоз Свила Величкова, а в тях ще влязат блестящи комедианти – актьорите Мила Банчева, Невена Калудова, Юлиян Рачков, Юли Малинов, Пламен Манасиев, Михаил Милчев, Николай Върбанов, Сава Пиперов.

Програмата на открито на сцена "На стълбите" за юли включва още спектаклите „Специални поводи“ (Младежки театър), „Покана за вечеря“, „Женитба“, „Гъдулката гори“, „Г-жа Министершата“, „Последният страстен любовник“, „Апетит за череши“. За точните дати можете да проверите в сайта на театъра.

Програма на открито през юли предлага и сцена "Арена" във вътрешния двор на театър "София". Там са позиционирани спектакълът „Мадам Мишима“ и гостуващите представления „Не залагай на англичаните“, „Нордост“, „Едит Пиаф: Живях, защото пях“, „Двама мъже и половинка“, „Камъни в джобовете“. Също там ще е представянето на новата книга на Иво Тодоров „Тара & аз“ (7 юли), както и концертът на група CRIMSON VELVET (24 юли).