Тецът в Бобов дол поставя информационни табла за качеството на въздуха в региона

Тецът в Бобов дол поставя информационни табла за качеството на въздуха в региона

В Бобов дол, Дупница и Големо село следят за прах и въглеродни оксиди

„ТЕЦ – Бобов дол“ ЕАД, поставя информационни табла за качеството на въздуха в региона. Вече кметът на Дупница, инж. Методи Чимев е дал положително становище. От централата бяха изпратили писма до кмета на Бобов дол, Елза Величкова, кмета на Големо село, Васил Васев, както и до кмета на Дупница, инж. Методи Чимев.


В рамките на две седмици от получаването на положително становище ще бъдат монтирани мониторите. "Възложил съм на служителите от отдел "Екология" да преценят на кои обществени и достъпни за виждане от максимално голям брой наши съграждани места, могат да бъдат монтирани. Ежедневно ще се излъчват данните от мониторинговата система за измервания от двете пречиствателни съоръжения. Показателите ще бъдат достъпни постоянно и са за прах, серни, азотни и въглеродни оксиди и други. Темата е много сериозна и дискутирана от повече от година, така че подобен мониторинг би бил от сериозна полза за всички и най-вече за максимална прозрачност за екологичните норми. В следващите дни ще уточним детайлите и местата, за да се премине към реализация", коментира, инж. Чимев.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.