Театър 199 за седми път ще търси най-добрата съвременна БГ пиеса

Театър 199 за седми път ще търси най-добрата съвременна БГ пиеса

Театър 199 „Валентин Стойчев“ обяви седмото издание на конкурса на името на голямата българска актриса Славка Славова за написване на камерна пиеса на съвременна тема с максимум четири действащи лица. Наградата за победителя е в размер на 5000 лева.

Задължение на Театър 199 е да осъществи сценична реализация и постановка на драматургичния текст на своята сцена не по-късно от 18 месеца от датата на обявяване на резултатите от конкурса.

Пиесите, участващи в конкурса, трябва да предполагат спектакли, не по-дълги от 90 минути. Те не трябва да са били публикувани под каквато и да било форма, включително в Интернет или на електронен носител; не бива и да са участвали в други конкурси за драматургия, нито да са поставяни на сцена.

Авторите не трябва да са по-възрастни от 39 години. Те могат да участват в конкурса само с една творба. С участието си в конкурса авторът на отличената пиеса поема задължението да не предоставя права за публичното й представяне на друг театър в срок от 12 месеца след
излизане на премиерата в Театър 199.

Конкурсът е анонимен. Пиесите трябва да постъпят в театъра не по-късно от 31 януари 2022 г. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 23 март 2022 г. на уебстраницата на Театър 199 „Валентин Стойчев“ и чрез електронните и печатни медии, партньори на театъра.

Първото издание на драматургичния конкурс на името на Славка Славова бе спечелено от Яна Борисова с „Малка пиеса за детска стая“, която се превърна в абсолютен театрален хит. Подобна е и щастливата сценична съдба на последния засега лауреат: „Боклук“ от актрисата Елена Телбис - пиеса, донесла на екипа куп номинации и награди.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.