Тази седмица В НС: Изслушват 5 министри и премиера

Тази седмица В НС: Изслушват 5 министри и премиера

Гласуват отмяната на лятната ваканция на депутатите

Петима минитри, както и премирът Стефан Янев ще бъдат изслушани тази седмица от депутатите в Народното събрание, стана ясно от проекто- програмата на парламента. Янев ще бъде изслушан относно завареното от служебното правителство финансово и икономическо състояние на държавата

Още в сряда ще започнат с препитването на МВР- шефа Бойко Рашков, а пък темата ще бъде твърденията за незаконно подслушване на политици и граждани. Той ще бъде изслушан и в петък относно състоянието на нивото на миграционния натиск и нелегалната миграция на територията на България за периода на служебното правителство.

Два пъти ще бъде изслушан и министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров относно подготовката, която се извършва в здравната система за посрещане на евентуален скок в заболеваемостта от Covid през есента и какви мерки предприема Министерството на здравеопазването за преодоляването на проблемите в ръководствата на лечебните заведения, дискутирани широко в последно време, както и относно изграждане на национална детска болница. 

Заместник министър-председателя Атанас Пеканов ще бъде изслушан относно Плана за възстановяване и устойчивост, промените направени от служебния кабинет по плана и готовността за внасяне в Европейската комисия. Министъра на икономиката Кирил Петков относно Българска банка за развитие - състояние на банката и стратегия за развитието с основна мисия да помага на малките и средни предприятия.

Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще бъде изслушан относно етапа на интеграция на електронни услуги в общинската и държавната администрация.

Депутатите ще отменят и лятната си ваканция, да прекратят правомощията на член и заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Ще бъде изслушан и председателят и членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.