0

П резидентът Румен Радев трябва да се освободи от секретаря си по антикорупция Пламен Узунов преди да започне кандидатпрезидентската кампания наесен. Това заяви пред БТВ Татяна Дончева от "Израви се. Мутри вън!".

Президентът Румен Радев трябва да се освободи от секретаря си по антикорупция Пламен Узунов преди да започне кандидатпрезидентската кампания наесен. Това заяви пред БТВ Татяна Дончева от "Израви се. Мутри вън!".

"Създава впечатление, че в името на приятелството си с един човек, който може би не го заслужава, той е в състояние да жертва втория мандат", обясни тя.

Само преди седмица президентският секретар бе замесен в пореден скандал. Бяха разпространени записи от видеокамери на пицария, на които се вижда как той се среща с бившия митничар Петко Петков, а накрая Узунов си тръгва с хартиен плик - подарък от Петков.

Иначе по повод рокадите, извършени от служебния кабинет, Дончева заяви, че преодоляването на инвазията на „калинките“ тепърва предстои и размахът на служебното правителство само им помага да намалят задачите на следващото правителство. Тя обяви, че приветства размаха на служебния кабинет, защото при такова нашествие на „калинки“ трябва да има съответното контранашествие.

"Тъй като парите от хазарт е ясно къде са отишли в спорта, а не е ясно къде са в културата, както е по закон, те може да отидат за това да се подобри достъпността до култура на децата от малките населени места", коментира тя. По думите й в момента децата в малките населени места нямат никакъв достъп до уроци по музика или рисуване, тъй като издръжката на читалищата стига само за заплати на техните ръководства и на библиотекаря. Дончева изтъкна, че отчисленията по хазарт могат да се използват за финансиране на такива уроци през системата на читалищата.