Рицари и дами от командерия „Св.Св. Константин и Елена“ в гр. Пазарджик направиха дарение на РБ“Никола Фурнаджиев“ в областния град.

Специализирана медицинска литература, художествена литература за възрастни и деца, издания на Ордена на тамплиерите на Йерусалим“ вече ще бъдат достъпни за широка читателска аудитория, благодарение на брат Емил Неделчев и брат Валентин Маринов, както и книжният фонд на командерия „Св.Св. Константин и Елена“.

Дарението бе прието от директора на библиотеката Лъчезар Риков и експерти от неговия екип. Представителите на командерията имаха възможност да се запознаят с базата на най-голямата библиотека на територията на областта, както и с дейността, която се извършва там.

Дарената литуратура ще бъде класифицирана и разпределена в отделните читални на библиотеката, а тамплиерската литература ще заеме своето място в най-новата зала. Тя е посветена на историята на библиотечното дело, като всеки желаещ може да придобие представа за развитието на писмеността от древността до наши дни.

Почитателите на писаното слово, сред които има и много деца, могат да видят и докоснат различни видове носители на информация, като позабравените вече плочи, лентови касетофони, лентови камери и др. В най-новата зала се оказва почит на местните творци, които винаги са били акцент за дейността на РБ“Н.Фурнаджиев“.

Това е второто дарение, което тамплиерската командерия прави за местната библиотека. Преди около година тамплиерите предоставиха около петстотин тома от личната колекция на сестра Мария Родева.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Фрапиращи записи от социален дом за възрастни хора в Пловдив

Бой, унижения и жестоки наказания търпят болните възрастни хора в Центъра за настаняване от семеен тип на хора с деменция в Пловдив. За това разказаха близки на пострадалите пред Нова телевизия. В същото време, центърът се смята за едно от най-елитните заведения от този тип. За едно място там кандидатсват около 60 души.

Возят ги безплатно по 4921 маршрута, най-дългият е 80 км

90 000 деца пътуват до ясла и школо в съседен град (ТЕМАТА)

Возят ги безплатно по 4921 маршрута, най-дългият е 80 км

88 755 малчугани пътуват до детска градина или училище в съседен град или село. Това сочи справка на министерството на образованието за малчуганите, за които е осигурен безплатен транспорт през учебната 2019/2020 г.

Работодатели не давали ДМС-то, ако служителят е болен

Шефове жилят работници и държавата с ваучери

Работодатели не давали ДМС-то, ако служителят е болен

Дупка в закона оставя ваучерите за храна, които са една от основните социални придобивки в частния сектор, реално на самоконтрол. Това пък води до случаи, в които работодатели жилят работниците си, като не им дават ДМС-то, в случай че са болни. Това алармира пред „Монитор“ секретарят по социална политика на КТ „Подкрепа“ Александър Загоров.