Каква е изконната тактика на манипулацията? Налагане на тези без доказателства и факти, но почиващи на клишета, които лесно се запомянт и предъвкват след това.

В този ред на мисли - опорните точки на подсъдимия бизнесмен и издател Прокопиев са железни и мърдане от тях няма. Особено, когато на мушката е основният враг на олигарсите у нас - Делян Пеевски.

Това за пореден път показват последните публикации в неговите издания, цитирани впоследствие от цялата колода от сайтове на кръга „Капитал“, към който се причисляват и други медии на подсъдими олигарси. Ръководените от Прокопиев журналисти от „Дневник“ и „Капитал“ стриктно спазват инструкциите му (които както видяхме още преди години спуска включително в писмен вид) да пришиват при всяка възможност в текстовете името на депутата и издател на „Телеграф медия“ Делян Пеевски.

Дали той има някаква отношение към конкретната тема или не значение няма. Това дори не е препоръчително за начина, по който се списват материалите. Достатъчно е само в тях да фигурира едно от двете редуващи се клишета: „човек на“ или „свързван с“. Тези шаблони са универсални и се ползват по всякакви поводи. В случая ракетата-носител е „Капитал“, откъдето в открития космос се разпространява лъжата за връзка на Пеевски с дългогодишен шеф на футболния клуб „Ботев“ - Пловдив, през когото депутатът уж щял да придобие морския курорт Слънчев ден. В същото време формалният повод за публикацията е продажба на хотел в зимен курорт, така че въпросната „връзка“ става още по-неясна.

Вероятно това е причината съчинителите на фейка да тръгнат от Боровец, за да развият теорията за изкупуване на на „златната дупка“ във Варна с пари от бюджета. По този начин хем се изпълнили повелята да атакуват Пеевски по всякакъв начин, хем пълнят материала с „подробности“, за да се получи обем. Това напъване обаче е равносилно на надуване на спукан балон, който издиша отвсякъде. Не е ясно само дали се прави от некомпетентност или е умишлено въвеждане в заблуда.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Последният влак на „Капитал“ и Пеевски

Пуф-паф, пуф-паф, през поля, тунели.

Пуф-паф, пуф-паф, покрай къщи бели.

Това беше припевът от детска песничка – игра, в която всички се нареждат с ръце на кръста един зад друг и потеглят с пътническия влак. Ето така - като дечурлига, са се наредили в редичка по въображаемите релси на корупцията подопечните на олигарха „Прокопиев“, за да изпуфкат и изпафкат редакционния си коментар в последния брой на „Капитал“.

Лъжица катран за Пеевски в кацата с мед КТБ

С опит за анализ по темата за КТБ един журналист в „Дума“ демонстрира напор да покаже, че още мърда. Похвално усилие във вестник, в който некролозите за съжаление преобладават пред авторските материали.