Тайни клиенти оценяват бензиностанции срещу 10 евро

Тайни клиенти оценяват бензиностанции срещу 10 евро

Студенти и току-що завършили училище напират да „шпионират“

Тайни клиенти тръгват по заведения и бензиностанции в страната. Най-масовите проверки ще бъдат до средата на юли, инспекциите в местата за хранене ще са за касови бележки, а при зареждане на гориво ще следят за чистота и добро обслужване, научи „Монитор“.

На фокус първо са бензиностанциите, срещу 10 евро тайните клиенти

ще проверят над 50 от най-посещаваните обекти

За любезно обслужване, предлагане на по-скъпо гориво и допълнителни услуги като изминаване на стъклата ще дебнат служителите на колонки. Касиерите пък ще бъдат оценявани дали ни връщат точно, губят ли ни времето и дали ни предлагат напитка за из път или в салона. Чистотата на тоалетните и бара са сред най-големите проблеми на такива обекти, така че практиката е „под прикритие“ да се снимат тези места.

Как да познаете дали имате посещение на „шпионин“? Това е трудно, защото тайните клиенти зареждат за около 20 лева, колкото е най-честата сума при посещение в бензиностанция, коментират от фирмите, наели хората за проверка. Но са търпеливи, изискват бележките, купуват си напитки и задължително посещават тоалетните. Заплащането им на обект също е 20 лева, така че се избива сипаното в резервоара гориво.

По 15 кинта получават инспекторите на големите търговски центрове

Парите за заплащането им идват от южноафрикански фонд за инвестиции в недвижими имоти. В моловете тайните клиенти проверяват обслужването от охраната и бюрото за информация, но и дали има паркирани неправилно автомобили на местата за инвалиди.

В големите вериги за хранене също ще има акция преди активния летен сезон. Освен чистота и любезно обслужване в ресторантите ще бъде следено изкъсо дали се издава касов бон. Бонусът е, че храната, поръчана за консумация, е извън заплащането, което отново е 10 евро. Задължението на тайния клиент е

до 8 часа да извърши отчет и да прати снимки

от посещението си в обектите иначе „изгаря“, коментират от агенциите за привидно пазаруване.

Сред най-големите желаещи да бъдат шпиони на търговски обекти са студенти, които вместват проверките между лекции и изпити, както и ученици, току-що завършили последния си клас в гимназията.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.